Logo
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
SÖĞÜT MESLEK YÜKSEKOKULU
AŞÇILIK
(2025 - 2026) Ders Bilgi Formu
4,0
Birim Bölüm Aşçılık - Ön Lisans (yüz yüze)
Hafta
Program Çıktıları
Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Osmanlı Saray mutfağında hazırlanan yemek, tatlı vb. özelliklerini ve yapılışlarını açıklayabilme. 5 3 3 1 2 1 4 4 4 4 4 5
Dönemde tedavi amaçlı kullanılan besinler, içecekler ve macunları kavrayabilme. 5 3 3 1 2 1 4 4 4 4 4 5
Osmanlı döneminde Anadolu mutfak ve yemek kültürünü bilme. 5 3 3 1 2 1 4 4 4 4 4 5
Osmanlı saray mutfağı yapısını ve teşkilatını kavrayabilme. 5 3 3 1 2 1 4 4 4 4 4 5
Osmanlı mutfağına üzerine farklı kültürleri etkilerini açıklayabilme. 5 3 3 1 2 1 4 4 4 4 4 5
Ortalama Değer 5 3 3 1 2 1 4 4 4 4 4 5