PDF hazırlanıyor, lütfen bekleyin...
PDF
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
OSMANELİ MESLEK YÜKSEKOKULU
TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ
(2025 - 2026)
Ders Bilgi Formu
Ders Adı
Kodu
Yarıyıl
T+U Saat
AKTS
Z / S
Kongre ve Etkinlik Hizmetleri
TUR223
1
3 + 0
4,0
Seçmeli
Birim Bölüm
Turizm ve Otel İşletmeciliği -
Ön Lisans
(Yüzyüze)
Amaç
Bu dersin amacı, öğrencilerin turizmde özel etkinlik ve kongre turizmi hakkında bilgilendirilmesidir.
Ders İçeriği
Kongre ve fuar organizasyonu ve yönetimi, kongre organizasyonu aşamalarının hazırlık teknikleri ve süreçleri
Hafta
Konu
1
Geleneksel turizm
2
Turizmde etkinlik alanları
3
Turizmde alternatif etkinlikler alanları ve alternatif etkinlikler
4
Etkinliklere duyulan ihtiyaç nedenleri
5
Etkinlik planlama ve programların organizasyonu
6
Etkinlik faaliyetlerine olan talebin artış nedenleri, animasyon kavramı, çeşitleri, özellikleri
7
Ara sınav
8
Etkinlik yönetimi ve animasyon uygulamaları
9
Dünyada ve Türkiye'de Kongre ve Fuar Turizminin Sosyal, Ekonomik ve Kültürel Boyutları
10
Kongre ve Fuar Organizasyonu ve Yönetimi
11
Kongre Organizasyonu Faaliyetlerinde Bulunan Kurum ve Kuruluşların Çalışmaları ve Amaçları
12
Kongre Organizasyonu Aşamalarının Hazırlık Teknikleri ve Süreçleri
13
Organizasyonun Finansal Boyutunun Uygulamaları ve Hesapları Düzenleme
14
Genel değerlendirme
Program Çıktıları
1
Turizm sektörü hakkında genel bilgi sahibi olmak; turizm sektörü ile ilgili ulusal ve uluslararası temel kavramları öğrenir.
2
Otel işletmelerinin temel faaliyet konularıyla ilgili bilgi ve beceriye sahip olur.
3
Seyahat acenteciliği, tur operatörlüğü, turizm coğrafyası, muhasebe, rekreasyon gibi konularda genel bilgiye sahip olur.
4
Yiyecek-içecek, servis, menü planlama, ön büro işlemleri (rezervasyon alma, oda satışı, müşteri karşılama vb.), kat hizmetleri ile ilgili işlemler (odaların temizlik ve düzeni vb.) konularında bilgi sahibi olur.
5
Turizmde yönetim ve pazarlama konularında genel bilgiye sahip olur.
6
Turizm ve otel işletmeciliği alanındaki yasal düzenlemeleri ve mesleki standartları bilir.
7
Birlikte çalıştığı bireylerin mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmesine katkı sağlar ve performanslarını adil biçimde değerlendirir.
8
Alanının gerektirdiği temel düzeyde bilgisayar yazılım ve donanımlarını kullanabilme becerisi kazanır.
9
Turizm sektöründe yeterli olabilecek derecede en az bir yabancı dil bilir.
10
Turizm sektöründeki sorunları tanımlayabilir, analiz edebilir ve çözüm önerileri geliştirebilir.
11
Turizm hizmetlerini gerçekleştirirken müşterilerle etkin iletişim kurabilme yeteneğine sahip olur.
12
Kamu ve özel sektör kuruluşlarındaki alanı ile ilgili süreçleri yerinde inceleyerek uygulama becerisi kazanır.
13
Mesleki etik, sosyal sorumluluk ve çevre bilincine sahip olur.
14
Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili konularda edindiği bilgi ve becerileri sürekli geliştirir ve turizm alanıyla ilgili yenilik ve gelişmeleri takip eder.
Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Ders Öğrenme Çıktısı
PÇ 1
PÇ 2
PÇ 3
PÇ 4
PÇ 5
PÇ 6
PÇ 7
PÇ 8
PÇ 9
PÇ 10
PÇ 11
PÇ 12
PÇ 13
PÇ 14
Turizmde özel etkinlikler ve kongre turizminin temel kavramlarının anlaşılması
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
Öğrencilerin etkinlik yeteneklerinin geliştirilmesi
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
Özel etkinlikler ve kongre turizminin ekonomik etkileri
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
Özel etkinlikler ve kongre turizminin sosyal ve politik etkileri
1
2
3
3
2
2
3
3
2
2
3
3
1
1
Özel etkinlikler ve kongre turizmine yönelik proje geliştirebilme
2
2
1
3
1
1
2
2
2
3
3
3
3
2
Ortalama Değer
2,4
2,6
2,6
3
2,4
2,4
2,8
2,8
2,6
2,8
3
3
2,6
2,4
https://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/423471