Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi - Ön Lisans
(Yüz yüze)
Ders Veren
Hafta
Program Çıktıları
Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Gıdalarda bulunan bileşenlerin kimyasal yapısını bilir. Karbonhidratlar gıdaların özelliklerini değiştirmek amacıyla kullanabilir. Polisakkaritlerin yapısını ve gıda endüstrisinde kullanım alanlarını bilir.
3
4
3
4
5
3
4
4
3
3
4
3
5
3
-
Vitamin, protein, lipit ve enzimlerin verdikleri kimyasal tepkimeler ile ilgili bilgi edinir.
5
4
4
5
4
3
3
3
3
4
2
-
4
4
-
Gıdaların üretimi sırasında meydana gelen kimyasal ve biyokimyasal değişimleri bilir.
3
4
4
3
4
5
4
4
4
5
3
4
3
3
-
Gıdalarda meydana gelen olumlu ya da olumsuz bu değişimlerin kontrolünü bilir.