Logo
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
MESLEK YÜKSEKOKULU
GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ
(2025 - 2026) Ders Bilgi Formu
4,0
Birim Bölüm Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi - Ön Lisans (Yüz yüze)
Ders Veren
Hafta
Program Çıktıları
Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Gıdalarda bulunan bileşenlerin kimyasal yapısını bilir. Karbonhidratlar gıdaların özelliklerini değiştirmek amacıyla kullanabilir. Polisakkaritlerin yapısını ve gıda endüstrisinde kullanım alanlarını bilir. 3 4 3 4 5 3 4 4 3 3 4 3 5 3 -
Vitamin, protein, lipit ve enzimlerin verdikleri kimyasal tepkimeler ile ilgili bilgi edinir. 5 4 4 5 4 3 3 3 3 4 2 - 4 4 -
Gıdaların üretimi sırasında meydana gelen kimyasal ve biyokimyasal değişimleri bilir. 3 4 4 3 4 5 4 4 4 5 3 4 3 3 -
Gıdalarda meydana gelen olumlu ya da olumsuz bu değişimlerin kontrolünü bilir. 4 5 3 4 3 4 3 5 3 4 3 3 3 4 -
Ortalama Değer 3,75 4,25 3,5 4 4 3,75 3,5 4 3,25 4 3 2,5 3,75 3,5 -