Logo
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
MESLEK YÜKSEKOKULU
GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ
(2025 - 2026) Ders Bilgi Formu
4,0
Birim Bölüm Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi - Ön Lisans (Yüz yüze)
Hafta
Program Çıktıları
Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Etin bileşimi ve et işleme teknolojisi hakkında bilgi sahibi olunur, et kalitesini belirleyen unsurlar öğrenilir. - - - - - - - 4 - 5 - 5 - - -
Taze ve dondurulmuş et ürünlerinin analizleri hakkında bilgi sahibi olunur. - - - - - - - 5 3 5 - - - - -
Sucuk, pastırma, emülsiyon tipi et ürünlerinde yapılan analizler öğrenilir. - - - - - - - 5 3 5 - - - - -
Sütün bileşimi ve süt ürünlerinin üretim aşamaları, Çiğ sütte yapılan hileler ve sütün teknolojik işlemlere uygunluğu için gereken analizler öğrenilir. - - - - - - - 5 3 5 - 5 - - -
Süt ve ürünlerinde kalite kontrol için fiziksel ve kimyasal analizleri öğrenir. - - - - - - - 5 3 5 - - - - -
Ortalama Değer - - - - - - - 4,8 2,4 5 - 2 - - -