Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Öğrenci modern gıda kanunu, yönetmelik ve standartların hazırlanmasında gerekli olan şartlar hakkında bilgi sahibi olur.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Öğrenci Türkiye’deki gıda yasası, yönetmelikler, tebliğler ve standardları bilir.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Öğrenci gıda kontrolu için gereklilik ve gıda kontrol sisteminin organizasyonu için gerekli şartları bilir.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Öğrenci uluslararası gıda mevzuatında yeralan bazı çalışmaların kavranması (ISO, CAC, AB çalışmaları ve direktifleri, CE işareti, ABD gıda mevzuatı)hakkında bilgi sahibi olur.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Öğrenci hukukun temel kavramlarını bilir, Öğrenci gıda hukuku ve gıda mevzuatında yeralan yönetmelik, tüzük ve direktifleri bilir.