Logo
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
MESLEK YÜKSEKOKULU
GIDA TEKNOLOJİSİ
(2025 - 2026) Ders Bilgi Formu
3,0
Birim Bölüm Gıda Teknolojisi - Ön Lisans (yüz yüze)
Hafta
Program Çıktıları
Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Öğrenci modern gıda kanunu, yönetmelik ve standartların hazırlanmasında gerekli olan şartlar hakkında bilgi sahibi olur. - - - - - - - - - - - - - - -
Öğrenci Türkiye’deki gıda yasası, yönetmelikler, tebliğler ve standardları bilir. - - - - - - - - - - - - - - -
Öğrenci gıda kontrolu için gereklilik ve gıda kontrol sisteminin organizasyonu için gerekli şartları bilir. - - - - - - - - - - - - - - -
Öğrenci uluslararası gıda mevzuatında yeralan bazı çalışmaların kavranması (ISO, CAC, AB çalışmaları ve direktifleri, CE işareti, ABD gıda mevzuatı)hakkında bilgi sahibi olur. - - - - - - - - - - - - - - -
Öğrenci hukukun temel kavramlarını bilir, Öğrenci gıda hukuku ve gıda mevzuatında yeralan yönetmelik, tüzük ve direktifleri bilir. - - - - - - - - - - - - - - -
Ortalama Değer - - - - - - - - - - - - - - -