PDF hazırlanıyor, lütfen bekleyin...
PDF
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
SÖĞÜT MESLEK YÜKSEKOKULU
İÇ MEKAN TASARIMI
(2025 - 2026)
Ders Bilgi Formu
Ders Adı
Kodu
Yarıyıl
T+U Saat
AKTS
Z / S
Girişimcilik
MOS102
1
2 + 0
2,0
Seçmeli
Birim Bölüm
İç Mekan Tasarımı -
Ön Lisans
(Örgün)
Amaç
Gelecekte işletmelerde yönetici olarak görev alacak ya da tek başına girişimcilik faaliyetinde bulunacak öğrencilere yönelik girişimciliğin temel hususlarını genel hatlarıyla öğretmeyi amaçlamaktadır.
Ders İçeriği
Girişimciliğin Temel Fonksiyonları, KOBİ’lerin Ekonomiye ve Sosyal Hayata Katkıları. KOBİ’lerin Zayıf Yönleri ve Türkiye’de KOBİ’lere Destek Sağlayan Kuruluşlar. Franchising Sistemi ve Yatırımcıya Sağlayacağı Faydalar. Pazarlama ve Tutundurma Stratejileri. İş Planı ve Bölümleri.
Hafta
Konu
1
Girişimcilikte Temel Kavramlar
2
Kobi'lerin Arkasındaki İtici Güç: Girişimciler
3
Girişimcilikte Başarı Faktörleri ve Başarısızlık Nedenleri
4
İşletme Kuruluşu
5
Kapasite Kullanımı ve Başabaş Noktası Analizi
6
İşletme Türleri
7
Küçük ve Orta Büyüklükte İşletmeler (Kobi’ler) 1
8
Ara sınav ve Küçük ve Orta Büyüklükte İşletmeler (Kobi’ler) 1
9
Kobi’lerin Ekonomik ve Sosyal Sisteme Katkıları
10
Küçük İşletmelerde Yönetim İşlevi
11
Küçük İşletmelerde Üretim İşlevi
12
Küçük İşletmelerde Pazarlama İşlevi
13
Küçük İşletmelerde Finansman İşlevi
14
Küçük İşletmelere Destek Sağlayan Kuruluşlar
Program Çıktıları
1
Alanı ile ilgili uygulamalar için ölçü alır ve teknik çizimleri yapar.
2
Mekana ve insan ölçülerine uygun mobilya tasarlayabilir.
3
Özgün ürünler oluşturabilir.
4
Temel bilgisayar kullanımı bilgisinden başka, mesleğin gerektirdiği yazılımları kullanır.
5
Yeterli seviyede genel kültüre sahip olmak. (anadil, yabancı dil, tarih vb)
6
Takım çalışması yapabilme, çok disiplinli alanlarda bir takım halinde etkin çalışabilme, iletişim kurabilme ve sorumluluk alabilme yetkinliği kazanır.
7
Tasarım ile ilgili çalışmalarda öngörülmeyen durumlarla ilgili sorunları belirleme ve çözüm arama yeteneğini kazandığını gösterir.
8
Alanı ile ilgili konularda, sosyal sorumluluk, etik değerler ve sosyal güvenlik hakları bilgisi ve bilincine sahip olur.
9
Toplanan veriyi analiz edebilme, farklı bilgi ve düşünceleri sentezleyebilme, elde edilen sonuçları yorumlayabilme becerisi ve bunları iç mimari tasarım süreci içinde kullanabilme becerisi kazanır.
10
Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurabilme yetkinliği kazanır.
11
Alanı ile ilgili konularda, iş güvenliği, işçi sağlığı ve çevre koruma bilgisi ve bilincine sahip olabilir.
12
Alanı ile ilgili konularda geleceğe yönelik projeksiyonlara açıktır.
13
İç Mimarlık alanının gerektirdiği konularda bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve bu gelişmeler doğrultusunda kendisini sürekli yenileme becerisi kazanır.
Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Ders Öğrenme Çıktısı
PÇ 1
PÇ 2
PÇ 3
PÇ 4
PÇ 5
PÇ 6
PÇ 7
PÇ 8
PÇ 9
PÇ 10
PÇ 11
PÇ 12
PÇ 13
Mesleki alanda girişimciliğin önemini kavrar.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Girişimcinin kim olduğu ve kim olmadığını kavrar.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Girişimcilik konusunun temel kavramlarını açıklar.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Girişimci türlerini açıklar.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Girişimcilerin karşılaşacakları sorunlar karşısında bilinç kazanır ve bu sorunlara çözüm arama yollarını bilir.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ortalama Değer
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
https://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/432713