PDF hazırlanıyor, lütfen bekleyin...
PDF
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ
BİYOTEKNOLOJİ - DR
(2025 - 2026)
Ders Bilgi Formu
Ders Adı
Kodu
Yarıyıl
T+U Saat
AKTS
Z / S
Fermentasyon Mikrobiyolojisi
BYT6013
3 + 0
7,5
Seçmeli
Birim Bölüm
Biyoteknoloji - DR -
Lisansüstü
(yüz yüze)
Amaç
Biyoteknolojik üretimlerdeki fermantasyon teknolojisinin tanımı ve önemi, fermente gıdaların özellikleri ve üretim teknolojileri açıklamak. Alkolü içkilerin üretim prosesleri ve özellikleri tanımlamak, Mikrobiyal fermentasyon üretim teknolojilerini incelemek, önemli mikrobiyal fermentasyonu ürünler olan sirke teknolojisi, laktik asit, sitrik asit, antibiyotik, vitamin, biyopoilmer ve biyoyakıt üüretim teknolojileri hakkında bilgi edinmek
Ders İçeriği
Fermantasyonun tanımı, fermantasyon mikroorganizmaları, fermantasyon kinetiği, fermentörlerin özellikleri, alkol fermantasyonu ve diğer fermantasyonlar, alkollü içecekler teknolojisi, sirke teknolojisi, laktik asit, sitrik asit, antibiyotik, vitamin, biyopoilmer ve biyoyakıt üretim teknolojileri
Hafta
Konu
1
Mikrobiyal fermentasyon teknolojisine giriş
2
Fermantasyon mikroorganizmalarında büyüme, beslenme ve metabolizma
3
Mikrobiyal fermantasyon kinetiği
4
Mikrobiyal fermentörler/Biyoreaktörler
5
Mikrobiyal alcohol fermentation and other fermentations
6
Mikrobiyal fermentasyonda üretim; Alkollü içecekler teknolojisi
7
Mikrobiyal fermentasyonda üretim; Sirke, laktik asit ve sitrik asit üretim teknolojileri
8
Mikrobiyal fermentasyonda üretim; antbiyotik üretim teknolojileri
9
Mikrobiyal fermentasyonda üretim; vitaminüretim teknolojileri
10
Mikrobiyal fermentasyonda üretim; biyopolimer üretim teknolojileri
11
Mikrobiyal yakıt üretim teknolojileri
12
Mikrobiyal enzim üretim teknolojileri
13
Mikrobiyal kaynakların endüstriyel kullanımı
14
Öğrenci Sunumları
Program Çıktıları
Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Ders Öğrenme Çıktısı
Sunum
Ara Sınav
Final Sınav
Ortalama Değer
https://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/438038