PDF hazırlanıyor, lütfen bekleyin...
PDF
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ
BİYOTEKNOLOJİ - YL
(2025 - 2026)
Ders Bilgi Formu
Ders Adı
Kodu
Yarıyıl
T+U Saat
AKTS
Z / S
Bakteriyal Enzimler
BYT5036
3 + 0
7,5
Seçmeli
Birim Bölüm
Biyoteknoloji - YL -
Lisansüstü
(Yüz yüze)
Amaç
Mikroorganizma enzimleri hakkında öğrencilerin bilgi almalarını sağlamak.
Ders İçeriği
Bakteri ve fungus enzimlerinin önemi ve ilgi alanları. Enzimlerin önemi. Enzimlerin kimyasal yapısı ve özellikleri.
Hafta
Konu
1
Enzimlerin tanımı
2
Bakteriyel enzimler
3
Bakteriyel enzimlerin önemi
4
Bakteriyel enzimlerin önemi
5
Bakteriyel enzimlerin önemi
6
Fungal enzimler
7
Fungal enzimler
8
Fungal enzimlerin önemi
9
Ara sınav
10
Fungal enzimlerin önemi
11
Beta laktamazlar
12
Beta laktamazların belirlenmesinde kullanılan testler
13
Beta laktamazların belirlenmesinde kullanılan testler
14
Proteaz, lipaz, koagülaz
Program Çıktıları
1
Biyoteknoloji ve ilgili alanlardaki lisans yeterliklerine dayalı olarak, bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir ve istatistik metotları ile analiz ederek yorumlar.
2
Disiplinler arası etkileşimler kurar ve farklı alanlardan gelen bilgileri değerlendirerek kullanır
3
Alanındaki bir çalışmayı bağımsız olarak yürütür ve edindiği uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak karşılaşılan sorunları çözümler
4
Alanı ile ilgili sorunların çözümlenmesini gerektiren ortamlarda liderlik yapar
5
Edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirerek kendini geliştirir
6
Alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını ilgili alanlardaki gruplara aktarır
7
Sosyal ilişkileri ve normları eleştirel bir bakış açısıyla inceler ve gerektiğinde geliştirmek ya da değiştirmek üzere harekete geçer
8
Bir yabancı dili kullanma becerisi ile bilimsel bir ortamda sözlü ve/veya yazılı iletişim kurar
9
Alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini yeterli düzeyde kullanır
10
Alanı ile ilgili verilerin işlenmesi ve aktarılması aşamasında bilimsel, toplumsal, kültürel ve etik değerleri gözetir.
11
Alanı ile ilgili konularda uygulama planları geliştirerek elde edilen sonuçları değerlendirir
12
Biyoteknoloji alanının gelişmesinde yer alan önemli kişileri, olay ve olguları değerlendirir
Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Ders Öğrenme Çıktısı
PÇ 1
PÇ 2
PÇ 3
PÇ 4
PÇ 5
PÇ 6
PÇ 7
PÇ 8
PÇ 9
PÇ 10
PÇ 11
PÇ 12
Bakteri Enzimlerinin Karakterlerini anlar.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Fungal enzimlerin etki mekanizmaları kavrar.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Enzim kavramını ve temel prensiplerini kavrar.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Enzim Aktivitesine Etkileyen Faktörler hakkında bilgi edinir.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Bakteriyel enzimlerin etki mekanizmaları kavrar.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ortalama Değer
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
https://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/438098