Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Mikroorganizmalar ve gıda, mikroorganizma gıda ilişkileri, gıdalarda önemli mikroorganizmalar, bakteriler, funguslar, viruslar, mikrobiyal bulaşma kaynakları ile gıda mikrobiyolojisinin temel prensip ve teorilerini kavrayarak anlayacaklardır.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Gıdalarda mikrobiyal gelişmeyi etkileyen faktörler, iç ve dış faktörler, gıdalarda indikatör ve patojen mikroorganizmalar, gıda kaynaklı mikrobiyal hastalıklar ve gıda muhafaza ilkeleri, ile gıdanın canlılar için önemini ve bu alandaki son gelişmeleri Kontaminasyonun önlenmesi, mikroorganizmaların uzaklaştırılması, mikrobiyal gelişmenin inhibisyonu, mikroorganizmaların öldürülmesi ve gıdalarda mikrobiyolojik bozulmaların önemini kavrayacaklardır
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Gıdalarda patojen mikroorganizmalar ve muhafaza yöntemleri ile son teknolojik yöntemleri kavrayarak öğreneceklerdir
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Fermantasyonda rol oynayan mikroorganizmalar, fermente gıdalar, fermantasyonda rol oynayan mikroorganizmaların aktivitelerinin bağlı olduğu faktörler ile günlük hayatımızda tüketilen fermente gıdaları geniş olarak göreceklerdir.