Logo
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
MESLEK YÜKSEKOKULU
AŞÇILIK
(2025 - 2026) Ders Bilgi Formu
4,0
Birim Bölüm Aşçılık - Ön Lisans (Örgün, yüz yüze, teorik)
Hafta
Program Çıktıları
Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Geçmiş medeniyetlerin beslenme kültürünü kavrar. - - - - - - - - - - - - - - - -
Helen, Roma ve Anadolu antik dönemi beslenme kültürünü öğrenir ve günümüzle bağlantısını irdeler. Helen ve Roma dönemi ve günümüz mutfak kültürünün özelliklerini sıralar. - - - - - - - - - - - - - - - -
Hitit mutfağının özelliklerini kavrar. Hitit Mutfağının tarihsel gelişimini ve genel özelliklerini öğrenir ve günümüzle bağlantısını irdeler. - - - - - - - - - - - - - - - -
Lidya ve İyona Mutfağının genel özelliklerini ve değişimine neden olan faktörleri öğrenir. - - - - - - - - - - - - - - - -
Antik Dönem mutfak kültürünün önemi ve değerinin farkına varır. - - - - - - - - - - - - - - - -
Ortalama Değer - - - - - - - - - - - - - - - -