Logo
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
MESLEK YÜKSEKOKULU
AŞÇILIK
(2025 - 2026) Ders Bilgi Formu
4,0
Birim Bölüm Aşçılık - Ön Lisans (yüz yüze)
Hafta
Program Çıktıları
Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Osmanlı Saray mutfağında hazırlanan yemek, tatlı vb. özelliklerini ve yapılışlarını açıklayabilme. - - - - - - - - - - - - - - - -
Dönemde tedavi amaçlı kullanılan besinler, içecekler ve macunları kavrayabilme. - - - - - - - - - - - - - - - -
Osmanlı döneminde Anadolu mutfak ve yemek kültürünü bilme. - - - - - - - - - - - - - - - -
Osmanlı saray mutfağı yapısını ve teşkilatını kavrayabilme. - - - - - - - - - - - - - - - -
Osmanlı mutfağına üzerine farklı kültürleri etkilerini açıklayabilme. - - - - - - - - - - - - - - - -
Ortalama Değer - - - - - - - - - - - - - - - -