Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Geçmiş medeniyetlerin beslenme kültürünü kavrar.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Helen, Roma ve Anadolu antik dönemi beslenme kültürünü öğrenir ve günümüzle bağlantısını irdeler. Helen ve Roma dönemi ve günümüz mutfak kültürünün özelliklerini sıralar.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Hitit mutfağının özelliklerini kavrar. Hitit Mutfağının tarihsel gelişimini ve genel özelliklerini öğrenir ve günümüzle bağlantısını irdeler.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Lidya ve İyona Mutfağının genel özelliklerini ve değişimine neden olan faktörleri öğrenir.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Antik Dönem mutfak kültürünün önemi ve değerinin farkına varır.