PDF hazırlanıyor, lütfen bekleyin...
PDF
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
SÖĞÜT MESLEK YÜKSEKOKULU
TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ
(2025 - 2026)
Ders Bilgi Formu
Ders Adı
Kodu
Yarıyıl
T+U Saat
AKTS
Z / S
Otel İşletmeciliği
TRO107
1
3 + 0
4,0
Zorunlu
Birim Bölüm
Turizm ve Otel İşletmeciliği -
Ön Lisans
(Yüz yüze, Sözlü, Soru cevap)
Amaç
Bu ders, Otel endüstrisi, otel işletmeciliği ve sınıflandırılmasını, otel işletmelerinde planlama, yönetim, müşteri ilişkileri yönetimi, halkla ilişkiler ile ilgili yeterliğinin kazandırılması amaçlamaktır.
Ders İçeriği
Bu ders, genel turizm terminolojisini, turizmin katkılarını, çeşitlerini ve turizmde geleceğe yönelik eğilimlerin neler olduğunu sunar. 3. Otel işletmelerinde uygun fiyatın tespitini yapmak 4. Otel işletmelerinde organizasyon yapısını açıklamak 5. Otel işletmelerinde finansmanı açıklamak
Hafta
Konu
1
Otelcilik Endüstrisi
2
Otel İşletmelerinin Tanımı ve Sınıflandırılması
3
Otel İşletmelerinin Özellikleri
4
Otel İşletmelerinde Yönetim
5
Otel İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi
6
Otel İşletmelerinde Pazarlama
7
Otel İşletmelerinde Müşteri İlişkileri Yönetimi
8
Ara sınav, genel değerlendirme
9
Otel İşletmelerinde Halkla İlişkiler
10
Otel İşletmelerinde Muhasebe
11
Otel İşletmelerinde Finansal Yönetim
12
Otel İşletmelerinde Odalar Bölümü Hizmetleri
13
Otel İşletmelerinde Odalar Bölümü Hizmetleri
14
Otel İşletmelerinde Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi
Program Çıktıları
1
Turizm sektörü ile ilgili genel bilgi sahibi olmak; sektör ile ilgili temel kavramları öğrenmek.
2
Otel işletmeciliğinde kullanılan uluslararası terimleri kullanabilmek ve sektörde yeterli olabilecek derecede yabancı dil bilmek.
3
Temel bilgisayar kullanım bilgisi ile birlikte sektörde kullanılan bilgisayar otomasyon programlarını kullanmayı öğrenmek.
4
Turizm, turizm çeşitleri ve otel işletmelerindeki temel faaliyet konularıyla ilgili bilgi ve becerilere sahip olmak.
5
Yiyecek-içecek, servis, menü planlama, önbüro işlemleri, temizlik, bakım, muhafaza süreçlerindeki işlemler ve teknikler ile ilgili bilgiye sahip olmak.
6
Etkin iletişim kurabilme becerisine sahip olmak.
7
Seyahat acentacılığı, tur operatörlüğü konusunda genel bilgi ve beceriye sahip olmak.
8
Sektörel sorunlar hakkında bilgi sahibi olmak.
9
Kongre ve fuar organizasyonu, turizm coğrafyası, tarih, kültür, muhasebe, araştırma yöntemleri, rekreasyon gibi konularda genel bilgiye sahip olmak.
10
Turizmde yönetim ve pazarlama ile ilgili genel bilgiye sahip olmak.
11
Mesleki etik, sosyal sorumluluk ve çevre bilincine sahip olmak.
12
Mesleki yasal mevzuatı anlayabilme ve uygulama becerisine sahip olmak.
13
Turizm ile ilgili konularda edindirdiği bilgi ve becerileri sürekli geliştirerek ve turizm alanıyla ilgili yenilik ve gelişmeleri takip ederek ömür boyu öğrenmeye açık olmak.
14
Turizm alanıyla ilgili konularda edindirdiği bilgi ve becerileri sorgulayabilme becerisine sahip olmak.
Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Ders Öğrenme Çıktısı
PÇ 1
PÇ 2
PÇ 3
PÇ 4
PÇ 5
PÇ 6
PÇ 7
PÇ 8
PÇ 9
PÇ 10
PÇ 11
PÇ 12
PÇ 13
PÇ 14
Otel endüstrisini tanıma edinimi
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Otel işletmelerinde odalar bölümü ve yiyecek içecek bölümü arasındaki ilişkilerin edinimi
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Otel işletmelerinde yönetim, pazarlama, müşteri ilişkileri yönetimi, halkla ilişkiler departmanları ile ilgili edinimler
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Otel işletmelerinin sınıflandırılması edinimi
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ortalama Değer
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
https://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/450000