PDF hazırlanıyor, lütfen bekleyin...
PDF
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
SÖĞÜT MESLEK YÜKSEKOKULU
TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ
(2025 - 2026)
Ders Bilgi Formu
Ders Adı
Kodu
Yarıyıl
T+U Saat
AKTS
Z / S
Turizm İngilizcesi I
İNG103
1
4 + 2
5,0
Zorunlu
Birim Bölüm
Turizm ve Otel İşletmeciliği -
Ön Lisans
(Yüz yüze)
Amaç
Öğrencilerin turizm hayatında daha etkili iletişim kurabilmeleri için gerekli olan düzeyde İngilizce öğrenmelerini sağlamak.
Ders İçeriği
Otel / Ön Büro, Restaurant / Kafe ve Bar'da Otel Özellikleri ve Olanaklar, Yerel Gezi, Acil Durumlar, Bir Seyahat Planlama, Turlar ve Tur Rehberleri, Kitle turizmi, Ekoturizm ve Sağlık Turizmi / Kentsel Turizm ve İnanç Turizmi, Türkiye'de Dünya Mirası Siteleri Türk Kültürüne Genel Bir Bakış, Turizmde Yazışma
Hafta
Konu
1
Temel Turizm Kavramları ve Tanımları
2
Otel / Ön Büro
3
Restaurant / Kafe ve Bar'da
4
Otel Özellikleri ve Olanaklar
5
Yerel Gezi
6
Acil Durumlar
7
Bir Seyahat Planlama
8
Ara Sınav
9
Turlar ve Tur Rehberleri
10
Kitle turizmi
11
Ekoturizm ve Sağlık Turizmi / Kentsel Turizm ve İnanç Turizmi
12
Türkiye'de Dünya Mirası Siteleri
13
Türk Kültürüne Genel Bir Bakış
14
Turizmde Yazışma
Program Çıktıları
1
Turizm sektörü ile ilgili genel bilgi sahibi olmak; sektör ile ilgili temel kavramları öğrenmek.
2
Otel işletmeciliğinde kullanılan uluslararası terimleri kullanabilmek ve sektörde yeterli olabilecek derecede yabancı dil bilmek.
3
Temel bilgisayar kullanım bilgisi ile birlikte sektörde kullanılan bilgisayar otomasyon programlarını kullanmayı öğrenmek.
4
Turizm, turizm çeşitleri ve otel işletmelerindeki temel faaliyet konularıyla ilgili bilgi ve becerilere sahip olmak.
5
Yiyecek-içecek, servis, menü planlama, önbüro işlemleri, temizlik, bakım, muhafaza süreçlerindeki işlemler ve teknikler ile ilgili bilgiye sahip olmak.
6
Etkin iletişim kurabilme becerisine sahip olmak.
7
Seyahat acentacılığı, tur operatörlüğü konusunda genel bilgi ve beceriye sahip olmak.
8
Sektörel sorunlar hakkında bilgi sahibi olmak.
9
Kongre ve fuar organizasyonu, turizm coğrafyası, tarih, kültür, muhasebe, araştırma yöntemleri, rekreasyon gibi konularda genel bilgiye sahip olmak.
10
Turizmde yönetim ve pazarlama ile ilgili genel bilgiye sahip olmak.
11
Mesleki etik, sosyal sorumluluk ve çevre bilincine sahip olmak.
12
Mesleki yasal mevzuatı anlayabilme ve uygulama becerisine sahip olmak.
13
Turizm ile ilgili konularda edindirdiği bilgi ve becerileri sürekli geliştirerek ve turizm alanıyla ilgili yenilik ve gelişmeleri takip ederek ömür boyu öğrenmeye açık olmak.
14
Turizm alanıyla ilgili konularda edindirdiği bilgi ve becerileri sorgulayabilme becerisine sahip olmak.
Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Ders Öğrenme Çıktısı
PÇ 1
PÇ 2
PÇ 3
PÇ 4
PÇ 5
PÇ 6
PÇ 7
PÇ 8
PÇ 9
PÇ 10
PÇ 11
PÇ 12
PÇ 13
PÇ 14
Turizmin farklı faaliyet alanlarında İngilizce iletişim kurmayı öğrenme.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Turlar ve türleri, tur rehberleri ve görevleri hakkında bilgi edinme ve kullanılabilecek İngilizce deyim ve kelimeler öğrenme.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
İngilizce yazışma türlerini öğrenme ve kullanılan kalıplar konusunda bilgi edinme.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Yolculuk planları yapabilme ve planlama esnasında kullanılacak İngilizce deyimleri öğrenme
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ortalama Değer
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
https://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/450001