Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi | GID274 | 3 | 3 + 0 | 5,0 |
Birim Bölüm | GIDA TEKNOLOJİSİ |
Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Online |
EBS Koordinatörü | Öğr. Gör. Ebru GÜNEY FUNDA |
Ders Veren | |
Amaç |
Meyve ve sebzelerin bileşimleri, bozulma sebepleri, işleme gerekçeleri, soğukta, dondurarak, kurutarak, konserve ederek muhafazası ve salça üretimi konularında bilgi ve becerilerin kazandırılması |
Ders İçeriği |
Meyve ve sebzelerin muhafaza edilmelerine ilişkin teknolojik bilginin sağlanması, teknolojik becerinin kazandırılması |
Ders Kaynakları |
Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi, Bekir Cemeroğlu, Ankara Üniversitesi, 2. Baskı, Ankara 2004
Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi/ Cilt-1 Meyve ve Sebze Suları Üretimi, Hacettepe Üniversitesi Yayınları, 2005, Ankara |
Açıldığı Öğretim Yılı | 2020 - 2021 2021 - 2022 2022 - 2023 |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Dinleme ve anlamlandırma | Ders | 3 | 14 | 42 |
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme | Tartışmalı Ders | 3 | 10 | 30 |
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması | Beyin Fırtınası | 3 | 10 | 30 |
Gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, yönetsel beceriler, Önceden planlanmış özel beceriler | Öğrenci Topluluğu Faaliyetleri / Projeleri | 3 | 1 | 3 |
Ara Sınav 1 | Ara Sınav 1 | 1 | 1 | 1 |
Final | Final | 1 | 1 | 1 |
Ödev 1 | Ödev 1 | 10 | 1 | 10 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 117 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 4,59 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
15 | Öğrenci proje sunumları | Öğrenci Topluluğu Faaliyetleri / Projeleri |
16 | Final sınavı | Problem Çözme |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Öğrenciler meyve ve sebzelerin işleme gerekçelerini bilir. | Yazılı Sınav Ödev / Proje | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Öğrenciler meyve ve sebzelerin soğukta muhafazasının fizyolojik temellerini bilir. | Yazılı Sınav Ödev / Proje | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Öğrenciler meyve ve sebzelerin hızlı dondurmanın faktörlerini ve başlıca dondurma yöntemlerini bilir. | Yazılı Sınav Ödev / Proje | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Öğrenciler konservecilik ve konservecilikte ısıl işlemin bilimsel temellerini bilir. | Yazılı Sınav Ödev / Proje | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Öğrenciler meyve ve sebzelerin işleme gerekçelerini bilir. | - | 4 | - | 4 | - | 4 | - | - | - | - | 5 | - | 5 | - | 4 |
Öğrenciler meyve ve sebzelerin soğukta muhafazasının fizyolojik temellerini bilir. | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | - | - | - | - | - | - | - | 5 | - | - |
Öğrenciler meyve ve sebzelerin hızlı dondurmanın faktörlerini ve başlıca dondurma yöntemlerini bilir. | - | 5 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | 5 | - | - | - |
Öğrenciler konservecilik ve konservecilikte ısıl işlemin bilimsel temellerini bilir. | 5 | - | - | 5 | - | - | - | - | - | - | - | - | 5 | - | - |