EN
  • Anasayfa
  • GID279 Zeytin ve Ürünleri Teknolojisi (2024 - 2025 / 4. Yarıyıl)
  • EN
GID279 - Zeytin ve Ürünleri Teknolojisi
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Zeytin ve Ürünleri Teknolojisi GID279 4 3 + 0 5,0 Pdf
Birim Bölüm
GIDA TEKNOLOJİSİ
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Ebru GÜNEY FUNDA
Ders Veren
Amaç

Kaliteli Zeytin ve zeytinyağı üretimi ve analiz yöntemleri ile ilgili bilgi sahibi olmak

Ders İçeriği

Kaliteli zeytin yetiştiriciliği, sofralık zeytin üretimi ve zeytinyağı üretimi konularında bilgi vermek

Ders Kaynakları Sofralık Zeytin Teknolojisi, Aktan N., Kalkan H., Ege Üniversitesi Basımevi , İzmir, 2000
Meyve ve Sebze Teknolojisi Cilt II
Her yönüyle Gıda
Açıldığı Öğretim Yılı 2022 - 2023
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Dinleme ve anlamlandırma Ders 3 14 42
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Tartışmalı Ders 3 10 30
Önceden planlanmış özel beceriler Problem Çözme 2 2 4
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması Beyin Fırtınası 3 4 12
Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması Laboratuar 2 5 10
Gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, yönetsel beceriler, Önceden planlanmış özel beceriler Öğrenci Topluluğu Faaliyetleri / Projeleri 3 1 3
Ara Sınav 1 Ara Sınav 1 5 1 5
Final Final 7 1 7
Ödev (Sunum) Ödev (Sunum) 3 1 3
Toplam İş Yükü (Saat) 116
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 4,55
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Zeytinin botanik özellikleri Ders Tartışmalı Ders
2 Zeytin bitkisinin ekolojik istekleri ve yetişme şartları Ders Tartışmalı Ders
3 Türkiye'de ve dünyada yetişen zeytin çeşitleri Ders
4 Sofralık zeytin üretimi I Ders
5 Sofralık zeytin üretimi II Ders
6 Zeytin yağı üretimi I Ders
7 Zeytin yağı üretimi II Ders
8 Konu tekrarları/Ara sınav Ders Problem Çözme
9 Zeytinde numune alma muayene ve deneyler I Ders Tartışmalı Ders Laboratuar
10 Zeytinde numune alma muayene ve deneyler II Ders Tartışmalı Ders Laboratuar
11 Zeytinyağı kalite kontrolü ve analizleri I Ders Laboratuar
12 Zeytinyağı kalite kontrolü ve analizleri II Ders Laboratuar
13 Zeytinlerde görülen bozulmalar ve zeytin hastalıkları Ders Tartışmalı Ders Laboratuar
14 Dönem sonu sınavı Problem Çözme
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Zeytin bitkisinin botanik ve yetişme özelliklerini öğrenmek Yazılı Sınav Laboratuvar Çalışması Ders Laboratuar Dinleme ve anlamlandırma Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
Safralık zeytin ve zeytinyağı üretim yöntemlerini öğretmek Yazılı Sınav Laboratuvar Çalışması Ders Laboratuar Dinleme ve anlamlandırma Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
Zeytin ve zeytinyağı kalite kontrolü ve analiz yöntemlerini öğrenmek Yazılı Sınav Laboratuvar Çalışması Ders Laboratuar Dinleme ve anlamlandırma Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
Zeytin bitkisinin botanik ve yetişme özelliklerini öğrenmek 4 4 3 4 4 4 - 3 - - - - 2 - 3
Safralık zeytin ve zeytinyağı üretim yöntemlerini öğretmek - - 3 4 3 3 - - - - - - 5 - 2
Zeytin ve zeytinyağı kalite kontrolü ve analiz yöntemlerini öğrenmek 4 4 3 3 - - - - - 3 - - 3 - 2