Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Gıda İşletmelerinde Standartlar ve Uygulamaları | GID133 | 1 | 3 + 0 | 5,0 |
Birim Bölüm | GIDA TEKNOLOJİSİ |
Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
EBS Koordinatörü | Öğr. Gör. Mesut KAPLAN |
Ders Veren | |
Amaç |
Gıda Sektöründe uygulanan güncel standartları bilir, uygulamaları hakkında bilgi sahibi olur, standartların ihtiyaç duyduğu dokümantasyonu hazırlar, ekipleri kurar, denetim, izleme ve diğer gereklilikleri sağlar. |
Ders İçeriği |
Standart bilgisi, akreditasyon sistemleri, gıda güvenliği standartları, diğer destek standartlar |
Ders Kaynakları |
BRC 7.0-8.0
ISO 22000:2018 STANDARTI ISO 9001:2015 STANDARTI IFS VE DİĞER ULUSLARARASI STANDARTLAR |
Açıldığı Öğretim Yılı | 2013 - 2014 2014 - 2015 2016 - 2017 2017 - 2018 2018 - 2019 2019 - 2020 2020 - 2021 2021 - 2022 2022 - 2023 2023-2024 |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, Dinleme ve anlamlandırma, yönetsel beceriler | Seminer | 2 | 2 | 4 |
Önceden planlanmış özel beceriler | Rol Yapma / Drama | 2 | 5 | 10 |
Gözlem/durumları işleme, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma | Saha / Arazi Çalışması | 2 | 2 | 4 |
Gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, yönetsel beceriler, Önceden planlanmış özel beceriler | Öğrenci Topluluğu Faaliyetleri / Projeleri | 2 | 3 | 6 |
Önceden planlanmış özel beceriler | Özel Destek / Yapısal Örnekler | 2 | 3 | 6 |
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme | Tartışmalı Ders | 3 | 12 | 36 |
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma | İnceleme / Anket Çalışması | 2 | 5 | 10 |
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme | Gösterim | 2 | 2 | 4 |
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim | Sınıf Dışı Çalışma | 4 | 4 | 16 |
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme | Küçük Grup Tartışması | 5 | 3 | 15 |
Ara Sınav 1 | Ara Sınav 1 | 1 | 1 | 1 |
Uygulama 1 | Uygulama 1 | 3 | 2 | 6 |
Ödev 1 | Ödev 1 | 1 | 4 | 4 |
Final | Final | 1 | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 123 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 4,82 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Giriş Genel Standart Bilgisi | |
2 | Akreditasyon Sistemleri | |
3 | Iso 9001:2015 Standartı Maddesel Analiz, İç Tetkikler, Denetim Sistemi, | |
4 | Doküman Oluşturma | |
4 | Doküman Oluşturma | |
4 | Doküman Oluşturma | |
7 | ARA SINAV | |
8 | Iso 22000:2018 Standartı Maddesel Analiz, İç Tetkikler Denetim Sistemi | |
9 | HACCP Sisteminin Kurulması | |
10 | HACCP Sisteminin Doğrulamalarının Yapılması | |
11 | Dökümantasyon Hazırlama | |
12 | BRC ve IFS Standartlarının Gereklilikleri | |
13 | İzleme Sisteminin Kurulması | |
14 | Gıda Defansı, Taklit Ve Tağşiş Ve Gıda Terörünün Engellenmesi İçin Doküman Hazırlama Ve Yeterliliğini Kontrol Etme |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Kaliteye katkı sağlayan kilometre taşları kişileri ve katkılarını açıklayabilir. | |||
Toplam kalite yönetimi ve ilkelerini tartışabilir | |||
Temel kalite kavramlarını, kalitenin gelişimi, boyutlarını ve unsurlarını ifade edebilir. | |||
Toplam kalite yönetimi uygulama adımlarını takip edebilir. | |||
Toplam kalite yönetimi felsefesini hayatına uygulayabilir |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Kaliteye katkı sağlayan kilometre taşları kişileri ve katkılarını açıklayabilir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Toplam kalite yönetimi ve ilkelerini tartışabilir | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Temel kalite kavramlarını, kalitenin gelişimi, boyutlarını ve unsurlarını ifade edebilir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Toplam kalite yönetimi uygulama adımlarını takip edebilir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Toplam kalite yönetimi felsefesini hayatına uygulayabilir | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |