EN
  • Anasayfa
  • KİM272 Yağ Teknolojisi (2024 - 2025 / 3. Yarıyıl)
  • EN
KİM272 - Yağ Teknolojisi
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Yağ Teknolojisi KİM272 3 3 + 0 4,0 Pdf
Birim Bölüm
KİMYA TEKNOLOJİSİ
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi yüz yüze
EBS Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Yasemin SAMAV
Ders Veren
Amaç

Yağ teknolojisinin temel ilkelerinin öğretilmesi

Ders İçeriği

Yağ Hammaddeleri: Bitkisel yağ kaynakları, Hayvansal yağ kaynakları, Mineral yağ kaynakları; Yağlı Tohum: Depolama, Temizleme, Şartlandırma, Boyutlandırma; Yağ Elde Yöntemleri: Mekanik presleme, Çözücü ekstraksiyonu; Ham Yağ Rafinasyonu: Yapışkan madde giderme, Renkli madde giderme, Kokulu madde giderme, Donar madde giderme; Yemeklik Yağ Kalitesi; Atık Yağ Değerlendirme Uygulamaları.

Ders Kaynakları Yemeklik Yağ Teknolojisi
Yemeklik Yağ Teknolojisi
Açıldığı Öğretim Yılı 2008 - 2009 2007 - 2008 2006 - 2007 2005 - 2006 2004 - 2005 2012 - 2013
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Giriş Ders
2 Yağların Kaynakları Ders
3 Lipidlerin Sınıflandırılması, Yağlar ve Yapıtaşları Ders
4 Hücrede Yağ Asitlerinin Oluşumu Ders
5 Beslenmemizde Yemeklik Yağların Önemi Ders
6 Yağ Metabolizması Ders
7 Ticari Öneme Sahip Yağlar Ders
8 Yağlı Tohum-Meyve Ticareti ve Borsa Kriterleri Ders
9 Yağlı Tohumların Depolanması Ders
10 Ham Yağ Elde Etme Yöntemleri Ders
11 Ham Yağın Rafinasyonu Ders
12 Çeşitli Yağların Üretim Teknolojisi Ders
13 Yağların Bozulması ve Önleme Çareleri Ders
14 Sıvı Yağların Katı Hale Getirilmesi, Yağ Modifikasyon Yöntemleri Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Lipidlerdeki reaksiyonlar Ders Sınıf Dışı Çalışma Dinleme ve anlamlandırma Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim
Rafinasyon, hidrojenasyon, interesterifikasyon ve kristalizasyon gibi işlemler hakkında bilgi sahibi olma Ders Sınıf Dışı Çalışma Dinleme ve anlamlandırma Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim
Bitkisel Yağ Analizlerini Yapmak/Değerlendirmek Ders Sınıf Dışı Çalışma Dinleme ve anlamlandırma Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim
Katı Yağ Analizlerini Yapmak/Değerlendirmek Ders Sınıf Dışı Çalışma Dinleme ve anlamlandırma Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
Lipidlerdeki reaksiyonlar - - - - - - - - - - - - - - -
Rafinasyon, hidrojenasyon, interesterifikasyon ve kristalizasyon gibi işlemler hakkında bilgi sahibi olma - - - - - - - - - - - - - - -
Bitkisel Yağ Analizlerini Yapmak/Değerlendirmek - - - - - - - - - - - - - - -
Katı Yağ Analizlerini Yapmak/Değerlendirmek - - - - - - - - - - - - - - -