Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Gıda Teknolojisi | KİM243 | 3 | 3 + 0 | 4,0 |
Birim Bölüm | KİMYA TEKNOLOJİSİ |
Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | |
EBS Koordinatörü | Doç. Dr. Şenay BALBAY |
Ders Veren | |
Amaç | |
Ders İçeriği | |
Ders Kaynakları | |
Açıldığı Öğretim Yılı | 2013 - 2014 2019 - 2020 2022 - 2023 2023-2024 |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Dinleme ve anlamlandırma | Ders | 3 | 14 | 42 |
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme | Tartışmalı Ders | 1 | 14 | 14 |
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme | Gösterim | 1 | 14 | 14 |
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması | Beyin Fırtınası | 1 | 4 | 4 |
Ara Sınav 1 | Ara Sınav 1 | 12 | 1 | 12 |
Final | Final | 16 | 1 | 16 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 102 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 4 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Gıda bilimi tanımı ve teknoloji hakkında temel bilgileri öğrenmeleri beklenir. | |||
Gıda kalitesi ve gıda güvenliği hakkında bilgileri öğrenmeleri beklenir. | |||
Gıda bileşenleri ve gıda muhafaza hakkında bilgileri öğrenmeleri beklenir. | |||
Gıda bilimi tanımı ve teknoloji hakkında temel bilgileri öğrenmeleri beklenir. | |||
Gıda kalitesi ve gıda güvenliği hakkında bilgileri öğrenmeleri beklenir. | |||
Gıda bileşenleri ve gıda muhafaza hakkında bilgileri öğrenmeleri beklenir. |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Gıda bilimi tanımı ve teknoloji hakkında temel bilgileri öğrenmeleri beklenir. | - | - | - | - | - | 5 | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Gıda kalitesi ve gıda güvenliği hakkında bilgileri öğrenmeleri beklenir. | - | - | - | - | - | 5 | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Gıda bileşenleri ve gıda muhafaza hakkında bilgileri öğrenmeleri beklenir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | 5 | - | - | - | - |
Gıda bilimi tanımı ve teknoloji hakkında temel bilgileri öğrenmeleri beklenir. | - | - | - | - | - | 5 | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Gıda kalitesi ve gıda güvenliği hakkında bilgileri öğrenmeleri beklenir. | - | - | - | - | - | 5 | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Gıda bileşenleri ve gıda muhafaza hakkında bilgileri öğrenmeleri beklenir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | 5 | - | - | - | - |