Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Endüstriyel Mikrobiyoloji | ADK207 | 8 | 3 + 0 | 6,0 |
Birim Bölüm | KİMYA |
Derece Seviye | Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | yüz-yüze |
EBS Koordinatörü | Doç. Dr. Zerrin PAT |
Ders Veren | |
Amaç |
Endüstriyel potansiyeli olan ve mikroorganizmalar tarafından üretilen ürünlerin önemi ve üretim yöntemleri hakkında bilgiler vermek. Rekombinant mikroorganizmalar ve endüstriyel kullanım alanları hakkında bilgi sahibi olmak. |
Ders İçeriği |
Endüstriyel Mikrobiyolojiye giriş ve tarihçesi, Endüstride Kullanılan Mikroorganizmalar ve genel özellikleri, Endüstriyel Mikrobiyolojide Sterilizasyon, Mikrobiyal çoğalma ve Mikroorganizma Çoğalmasına Çevre Koşullarının Etkisi, Mikroorganizmalarla çeşitli üretim teknikleri, Endüstriyel Mikrobiyolojik Uygulamaların Genel Özellikleri ve Sınırlamaları, Fermentasyon ve Fermentasyon Yöntemleri, Mikrobiyal ürün oluşumunun kinetiği ve stokiyometrisi, serbest ve immobilize kültür uygulamaları, Biyotransformasyon, Biyoreaktör seçimi, çalıştırılması ve kontrolü, genetiği değiştirilmiş mikroorganizmaların üretimde kullanılması, Endüstriyel mikrobiyolojik ürünlerin geri kazanılması ve saflaştırılması. |
Ders Kaynakları |
Endüstriyel Mikrobiyoloji, Kavramlar, Kurallar ve Ugulamalar,Prof Dr Sedat Dönmez
Genel Mikrobiyoloji, Prof.Dr. M. ÖNER, 2001 |
Açıldığı Öğretim Yılı | 2013 - 2014 2014 - 2015 2015 - 2016 |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Endüstriyel Mikrobiyolojiye giriş ve tarihçesi, | Ders |
2 | Endüstride Kullanılan Mikroorganizmalar ve genel özellikleri, | Ders Sınıf Dışı Çalışma |
3 | Endüstriyel Mikrobiyolojide Sterilizasyon, | Ders Sınıf Dışı Çalışma |
4 | Mikrobiyal çoğalma ve Mikroorganizma Çoğalmasına Çevre Koşullarının Etkisi-I | Ders Sınıf Dışı Çalışma |
5 | Mikrobiyal çoğalma ve Mikroorganizma Çoğalmasına Çevre Koşullarının Etkisi-II | Ders Sınıf Dışı Çalışma |
6 | Mikroorganizmalarla çeşitli üretim teknikleri, | Ders Sınıf Dışı Çalışma |
7 | Endüstriyel Mikrobiyolojik Uygulamaların Genel Özellikleri ve Sınırlamaları, | Ders Sınıf Dışı Çalışma |
8 | Fermentasyon ve Fermentasyon Yöntemleri, Ara sınav | Ders Sınıf Dışı Çalışma |
9 | Biyoreaktör seçimi, çalıştırılması ve kontrolü, | Ders Sınıf Dışı Çalışma |
10 | Mikrobiyal ürün oluşumunun kinetiği ve stokiyometrisi, | Ders Sınıf Dışı Çalışma |
11 | Serbest ve immobilize kültür uygulamaları, | Ders Sınıf Dışı Çalışma |
12 | Biyotransformasyon, | Ders |
13 | Genetiği değiştirilmiş mikroorganizmaların üretimde kullanılması, | Ders |
14 | Endüstriyel mikrobiyolojik ürünlerin geri kazanılması ve saflaştırılması. | Ders |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Miroorganizmaların Endüstriyel kullanımlarını bilir. | Yazılı Sınav | Ders Sınıf Dışı Çalışma | Dinleme ve anlamlandırma Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim |
Biyotransformasyon ve Fermentasyonun önemini bilir. | Yazılı Sınav | Ders Sınıf Dışı Çalışma | Dinleme ve anlamlandırma Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim |
Endüstriyel mikrobiyolojik ürünlerin geri kazanılması ve saflaştırılmasını hakkında bilgi sahibi olur. | Yazılı Sınav | Ders Sınıf Dışı Çalışma | Dinleme ve anlamlandırma Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Miroorganizmaların Endüstriyel kullanımlarını bilir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Biyotransformasyon ve Fermentasyonun önemini bilir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Endüstriyel mikrobiyolojik ürünlerin geri kazanılması ve saflaştırılmasını hakkında bilgi sahibi olur. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |