Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Endüstriyel Mikrobiyoloji | MBG324 | 6 | 3 + 0 | 4,0 |
Birim Bölüm | MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK |
Derece Seviye | Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz yüze eğitim |
EBS Koordinatörü | Prof. Dr. Cihan DARCAN |
Ders Veren | |
Amaç |
Endüstriyel mikrobiyoloji ve uygulamalı mikrobiyoloji hakkında orta düzey bilgi paylaşımı, spesifik mikrobiyal ürünlerin üretim şekilleri |
Ders İçeriği |
Endüstriyel mikroroganizmalar, mikrobiyal metabolizma, Fermentayson ebsiyerleri, Fermentasyon öncesi işlemler, fermentayson sonrası işlemler, Spesifik ürünlerin endüstriyel üretimleri vd. |
Ders Kaynakları |
Endüstriyel Mikrobiyolojiye Giriş (Palme, 2015)
|
Açıldığı Öğretim Yılı | 2013 - 2014 2016 - 2017 2017 - 2018 2019 - 2020 2021 - 2022 2022 - 2023 2023-2024 |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Dinleme ve anlamlandırma | Ders | 2 | 14 | 28 |
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme | Tartışmalı Ders | 3 | 14 | 42 |
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması | Beyin Fırtınası | 2 | 10 | 20 |
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme | Küçük Grup Tartışması | 2 | 5 | 10 |
Ara Sınav 1 | Ara Sınav 1 | 1 | 1 | 1 |
Final | Final | 1 | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 102 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 4 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Endüstriyel Mikrobiyolojiye Giriş | |
2 | Mikrobiyal Metabolizma | |
3 | Biyolojik İşlenme | |
4 | Endüstriyel Mikroroganizmalar ve Fermentasyon Besiyeri | |
5 | Fermentasyon Sistemleri ve Fermentasyon Sonrası İşlemler | |
6 | Ürün Geliştirme, Düzenleme ve Güvenlik | |
7 | Endüstriyel İşlemler ve Ürünler | |
8 | Dönemiçi Ara Sınav | |
9 | Mikrobiyal Enzimler ve Endüstriyel Üretim | |
10 | Yakıt ve endüstriyel kimyasallar | |
11 | Sağlık bakım ürünleri | |
12 | Gıda ve içecek fermentasyonları | |
13 | Mikrobiyal biyokütle üretimi; Hayvan ve bitki hücre kültürü | |
14 | Çevre mikrobiyolojisi |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Endüstriyel ölçekli fermentasyon işlemleri hakkında bilgi edinimi |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Endüstriyel ölçekli fermentasyon işlemleri hakkında bilgi edinimi | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |