Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Hayvan Yetiştirme | ZDF217 | 3 | 3 + 0 | 3,0 |
Birim Bölüm | BAHÇE BİTKİLERİ |
Derece Seviye | Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Ders Verme |
EBS Koordinatörü | Doç. Dr. Erdem GÜLÜMSER |
Ders Veren | |
Amaç |
Çiftlik hayvanlarının yetiştirilmesine ilişkin bilimsel, güncel ve pratik bilgilerin verilmesi |
Ders İçeriği |
Çiftlik hayvanlarının yetiştirilmesi ve beslenmesi konularında genel teorik ve pratik bilgile |
Ders Kaynakları |
Dersi veren öğretim üyesinin ders notları, önerilen kaynak kitaplar
|
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Dinleme ve anlamlandırma | Ders | 2 | 16 | 32 |
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme | Tartışmalı Ders | 2 | 12 | 24 |
Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması | Laboratuar | 3 | 6 | 18 |
Final | Final | 2 | 1 | 2 |
Ara Sınav 1 | Ara Sınav 1 | 2 | 1 | 2 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 78 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 3,06 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Tarımsal üretimde hayvancılık ve hayvansal ürünlerin insan beslenmesindeki yeri | |
2 | Dünya’da ve Türkiye’de hayvancılık, Türkiye’de hayvancılığın başlıca sorunları | Ders |
3 | Türler ve ırklar (Tür ve ırkın tanımı ve ilgili konular) | Ders |
4 | Sığır ırkları, sığırın üreme özellikleri, sığırdan süt ve et üretimi | |
5 | Koyun-keçi ırkları, koyun-keçide üreme özellikleri, süt, et ve yapağı üretimi | |
6 | Tavuk ırkları, yumurta ve et tavukçuluğu | Ders |
7 | Arı ve ipekböceği yetiştiriciliği | |
7 | Arı ve ipekböceği yetiştiriciliği | |
9 | Yemin tanımı, bileşimi ve sınıflandırılması | Ders |
10 | Hayvan beslemede kullanılan yemler, özellikleri ve yem değerini etkileyen faktörler | Ders |
11 | Hayvan beslemenin genel ilkeleri | |
12 | Ruminant hayvanların beslenmesi | |
12 | Ruminant hayvanların beslenmesi | |
14 | Kanatlı kümes hayvanlarının beslenmesi |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Çiftlik hayvanlarının yetiştirme ilişkin temel kavram/bilgilerin kazanılması | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Farklı hayvan türlerinin yetiştirilmesinde kullanılan tekniklerle ilgili bilgi edinilmesi | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Çiftlik hayvanlarının beslenmesinde kullanılan yemler ve yemleme yöntemleri hakkında bilgi edinilmesi | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Çiftlik hayvanlarının yetiştirme ilişkin temel kavram/bilgilerin kazanılması | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Farklı hayvan türlerinin yetiştirilmesinde kullanılan tekniklerle ilgili bilgi edinilmesi | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Çiftlik hayvanlarının beslenmesinde kullanılan yemler ve yemleme yöntemleri hakkında bilgi edinilmesi | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |