EN
  • Anasayfa
  • ZDF218 Gıda Bilimi ve Teknolojisi (2024 - 2025 / 4. Yarıyıl)
  • EN
ZDF218 - Gıda Bilimi ve Teknolojisi
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Gıda Bilimi ve Teknolojisi ZDF218 4 3 + 0 3,0 Pdf
Birim Bölüm
BAHÇE BİTKİLERİ
Derece Seviye Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Örgün
EBS Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Sinem ÖZTÜRK ERDEM
Ders Veren
Amaç

Gıdaların Bileşenleri ve Teknolojileri Hakkında Genel Bilgilerin Verilmesi

Ders İçeriği

Gıdaların kimyasal bileşimi, su, protein, yağ ve mineral maddeler. Enzim, vitamin, renk, tat ve koku maddeleri. Gıdaların bozulması, gıdaların muhafaza yöntemleri. gıda katkı maddeleri. Konserve meyve suyu üretim teknolojisi. Hububat, bitkisel yağ, çay, şeker, et ve mamulleri, fermantasyon teknolojisi

Ders Kaynakları Dersi veren öğretim üyesinin ders notları, önerilen kaynak kitaplar
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim Sınıf Dışı Çalışma 4 6 24
Dinleme ve anlamlandırma Ders 3 14 42
Final Final 1 1 1
Ara Sınav 1 Ara Sınav 1 1 1 1
Toplam İş Yükü (Saat) 68
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 2,67
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Gıda teknolojisine giriş
2 Gıdaların kimyasal bileşimi
3 Su, protein, yağ ve mineral maddeler
4 Enzim, vitamin, renk, tat ve koku maddeleri
5 Gıdaların bozulması
6 Gıdaların muhafaza yöntemleri, gıda katkı maddeleri
7 Arasınav
9 Konserve meyve suyu üretim teknolojisi
9 Konserve meyve suyu üretim teknolojisi
10 Hububat, bitkisel yağ, çay, şeker, et ve mamulleri
10 Hububat, bitkisel yağ, çay, şeker, et ve mamulleri
10 Hububat, bitkisel yağ, çay, şeker, et ve mamulleri
13 Fermantasyon teknolojisi
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Hububat, bitkisel yağ, çay, şeker, et ve mamulleri, fermantasyon teknolojisi
Gıdaların kimyasal bileşimi, su, protein, yağ ve mineral maddeler
Konserve meyve suyu üretim teknolojisi
Gıdaların bozulması, gıdaların muhafaza yöntemleri. gıda katkı maddeleri
Enzim, vitamin, renk, tat ve koku maddeleri
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
Hububat, bitkisel yağ, çay, şeker, et ve mamulleri, fermantasyon teknolojisi - - - - - - - - - - - - - - -
Gıdaların kimyasal bileşimi, su, protein, yağ ve mineral maddeler - - - - - - - - - - - - - - -
Konserve meyve suyu üretim teknolojisi - - - - - - - - - - - - - - -
Gıdaların bozulması, gıdaların muhafaza yöntemleri. gıda katkı maddeleri - - - - - - - - - - - - - - -
Enzim, vitamin, renk, tat ve koku maddeleri - - - - - - - - - - - - - - -