Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Genel Bağcılık | BAH303 | 5 | 2 + 2 | 5,0 |
Birim Bölüm | BAHÇE BİTKİLERİ |
Derece Seviye | Lisans - Zorunlu - Türkçe |
Dersin Verilişi | |
EBS Koordinatörü | Öğr. Gör. İrem YAZICI |
Ders Veren | Doç. Dr. Müge ŞAHİN |
Amaç | |
Ders İçeriği | |
Ders Kaynakları | |
Açıldığı Öğretim Yılı | 2019 - 2020 2020 - 2021 2021 - 2022 2022 - 2023 2023-2024 2024 - 2025 |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Ara Sınav 1 | 30 |
Ödev (Sunum) | 20 |
Toplam | 50 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Final | %50 |
Toplam | %50 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %50 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %50 |
Toplam | %100 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Bağcılığın Dünyada ve Türkiye’deki durumu, teknik ve ekonomik özelliklerini öğrenir | |||
Asma ve bağ yetiştiriciliğinin doğuşu ve yayılması hakkında bilgileri ve asmanın sistematikteki yerini öğrenir | |||
Asmanın doku ve organlarının, üzümün tanınması; ekolojik istekleri ve bağ yerinin seçimi ile ilgili bilgileri öğrenir | |||
Üzümün genel değerlendirme şekilleri; bu kapsamda sofralık, kurutmalık, şaraplık-şıralık üzüm özelliklerinin öğrenir | |||
Asmaların çoğaltılması, budama ve terbiye sistemleri, kültürel uygulamalar konularında bilgileri öğrenir |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Bağcılığın Dünyada ve Türkiye’deki durumu, teknik ve ekonomik özelliklerini öğrenir | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Asma ve bağ yetiştiriciliğinin doğuşu ve yayılması hakkında bilgileri ve asmanın sistematikteki yerini öğrenir | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Asmanın doku ve organlarının, üzümün tanınması; ekolojik istekleri ve bağ yerinin seçimi ile ilgili bilgileri öğrenir | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Üzümün genel değerlendirme şekilleri; bu kapsamda sofralık, kurutmalık, şaraplık-şıralık üzüm özelliklerinin öğrenir | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Asmaların çoğaltılması, budama ve terbiye sistemleri, kültürel uygulamalar konularında bilgileri öğrenir | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |