Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları | BAH311 | 5 | 3 + 0 | 4,0 |
Birim Bölüm | BAHÇE BİTKİLERİ |
Derece Seviye | Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Ders verme |
EBS Koordinatörü | Doç. Dr. Erdem GÜLÜMSER |
Ders Veren | Doç. Dr. Gamze KAYA |
Amaç |
Doğaya(insan ,hayvan ,bitki, yeraltı ve yer üstü kaynakları) zarar vermeyen tarım sisteminin yöntemlerini açıklamak. |
Ders İçeriği |
Organik tarım konusunun temel ilkeleri konuları hakkında bilgiler verilecektir. |
Ders Kaynakları |
Öğretim Üyesinin Ders Notları
|
Açıldığı Öğretim Yılı | 2019 - 2020 2020 - 2021 2021 - 2022 2022 - 2023 2023-2024 2024 - 2025 |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Ara Sınav 1 | 40 |
Toplam | 40 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Final | %60 |
Toplam | %60 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %40 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %60 |
Toplam | %100 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Organik Tarımın Tarihçesi | Ders |
2 | Organik Tarımın Amacı | Ders |
3 | Organik Tarım ile ilgili Terimler ve maddi destekler | Ders |
4 | Organik tarımın İlkeleri | Ders |
5 | Türkiye’de Organik Tarım | Ders |
6 | Organik Tarım Yürütme ve İzleme Organları | Ders |
7 | Ders tekrarı | Ders |
8 | Organik Tarım Faaliyetlerine Göre Genel Üretim | Ders |
9 | Organik Tarıma Başlama. Organik Tarım Metoduyla Bitkisel Üretim | Ders |
10 | Organik Ürünlerin İşlenmesi ve Ambalajlanması ve logoları. | Ders |
11 | Organik Ürünlerin Depolanması, Taşınması, Pazarlanması | Ders |
12 | Bazı Tarla Bitkilerinde Organik Ürün Yetiştiriciliği | Ders |
12 | Bazı Tarla Bitkilerinde Organik Ürün Yetiştiriciliği | Ders |
14 | Kontrolör ve Sertifiker olma koşulları |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Çevre, insan ve hayvan sağlığına zararsız tarımsal üretim, Doğal kaynakların korunması | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik sağlanması | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Türkiye ve dünyada geçerli yasal düzenlemelerin temel ilkeler açısından irdelenmesi | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Organik işletmeleri temel ilkelere uygun olarak planlayabilme | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Organik tarım işletmesinde sürdürülebilir sistem kurma | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Çevre, insan ve hayvan sağlığına zararsız tarımsal üretim, Doğal kaynakların korunması | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik sağlanması | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Türkiye ve dünyada geçerli yasal düzenlemelerin temel ilkeler açısından irdelenmesi | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Organik işletmeleri temel ilkelere uygun olarak planlayabilme | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Organik tarım işletmesinde sürdürülebilir sistem kurma | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |