EN
  • Anasayfa
  • TRZ423 Turizm İşletmelerinde Ziyafet Yönetimi (2024 - 2025 / 7. Yarıyıl)
  • EN
TRZ423 - Turizm İşletmelerinde Ziyafet Yönetimi
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Turizm İşletmelerinde Ziyafet Yönetimi TRZ423 7 2 + 0 3,0 Pdf
Birim Bölüm
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ
Derece Seviye Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Örgün, yüz yüze
EBS Koordinatörü Doç. Dr. Nurdan SEVİM
Ders Veren
Amaç

Bir otel işletmesinde veya yiyecek içecek işletmesinde ziyafet organizasyonu düzenleme sürecini öğrenciye öğretmek.

Ders İçeriği

Otel İşletmelerinde Ziyafetin Anlamı ve Kapsamı, Büfe Organizasyonu, Kokteyl Organizasyonu, Toplantı Organizasyonu, Yiyecek İçecek Üretim Süreci ve Maliyet Yönetimi, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Fiyatlandırma, Ziyafet organizasyonlarının yönetimi, Ziyafetlerde protokol, Ziyafetlerin satışı

Ders Kaynakları Yaşar Yılmaz,Otel ve Yiyecek-İçecek işletmelerinde Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi,Ankara,2007, Detay Yayıncılık
Açıldığı Öğretim Yılı 2017 - 2018 2019 - 2020 2020 - 2021 2021 - 2022
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Temel kavramlar Ders
2 Banket, konferans ve toplantı organizasyonu türleri Ders
3 Ziyafetlerde Masa Düzeni ve Oturma Düzeninin Planlanması Ders
4 Banket, konferans ve toplantı organizasyonlarında dış hizmetler Ders
5 Banket, konferans ve toplantı organizasyonlarında bütçeleme ve planlama Ders
6 Ziyafet ve Protokol Salonunun Düzenlenmesi Ders
7 Ara sınav Ders
8 Banket, konferans ve toplantı organizasyonlarında teklif hazırlama Ders
9 Banket, konferans ve toplantı organizasyonlarında kullanılan teknik malzemeler Ders
10 Banket organizasyonlarında Menü Planlama Ders
11 Ziyafet ve Protokol organizasyonlarında Yiyecek-İçecek servisi Ders
12 Ziyafetlerin Satışı Ders
13 Ziyafet Kapsamında Örnek Olay Ders
13 Ziyafet Kapsamında Örnek Olay Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Yiyecek-içecek alanında klasik ve modern üretim tekniklerini bilir ve uygular. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Beslenme ilkeleri ve gıda bilimi hakkında bilgi sahibi olur ve alanında uygular. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Yiyecek-içecek maliyet analizi, kontrolü, menü planlaması ve fiyatlandırmasını bilir ve uygular Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Satın alma aşamasından son aşamasına kadar yiyecek içecek üretimi ile ilgili tüm süreçleri bilir ve bu süreçlerde ortaya çıkabilecek sorunları çözer Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14
Yiyecek-içecek alanında klasik ve modern üretim tekniklerini bilir ve uygular. - - - - - - - - - - - - - -
Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular. - - - - - - - - - - - - - -
Beslenme ilkeleri ve gıda bilimi hakkında bilgi sahibi olur ve alanında uygular. - - - - - - - - - - - - - -
Yiyecek-içecek maliyet analizi, kontrolü, menü planlaması ve fiyatlandırmasını bilir ve uygular - - - - - - - - - - - - - -
Satın alma aşamasından son aşamasına kadar yiyecek içecek üretimi ile ilgili tüm süreçleri bilir ve bu süreçlerde ortaya çıkabilecek sorunları çözer - - - - - - - - - - - - - -