Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Turizm İşletmelerinde Ziyafet Yönetimi | TRZ423 | 7 | 2 + 0 | 3,0 |
Birim Bölüm | TURİZM İŞLETMECİLİĞİ |
Derece Seviye | Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Örgün, yüz yüze |
EBS Koordinatörü | Doç. Dr. Nurdan SEVİM |
Ders Veren | |
Amaç |
Bir otel işletmesinde veya yiyecek içecek işletmesinde ziyafet organizasyonu düzenleme sürecini öğrenciye öğretmek. |
Ders İçeriği |
Otel İşletmelerinde Ziyafetin Anlamı ve Kapsamı, Büfe Organizasyonu, Kokteyl Organizasyonu, Toplantı Organizasyonu, Yiyecek İçecek Üretim Süreci ve Maliyet Yönetimi, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Fiyatlandırma, Ziyafet organizasyonlarının yönetimi, Ziyafetlerde protokol, Ziyafetlerin satışı |
Ders Kaynakları |
Yaşar Yılmaz,Otel ve Yiyecek-İçecek işletmelerinde Ziyafet Organizasyonu
ve Yönetimi,Ankara,2007, Detay Yayıncılık
|
Açıldığı Öğretim Yılı | 2017 - 2018 2019 - 2020 2020 - 2021 2021 - 2022 |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Temel kavramlar | Ders |
2 | Banket, konferans ve toplantı organizasyonu türleri | Ders |
3 | Ziyafetlerde Masa Düzeni ve Oturma Düzeninin Planlanması | Ders |
4 | Banket, konferans ve toplantı organizasyonlarında dış hizmetler | Ders |
5 | Banket, konferans ve toplantı organizasyonlarında bütçeleme ve planlama | Ders |
6 | Ziyafet ve Protokol Salonunun Düzenlenmesi | Ders |
7 | Ara sınav | Ders |
8 | Banket, konferans ve toplantı organizasyonlarında teklif hazırlama | Ders |
9 | Banket, konferans ve toplantı organizasyonlarında kullanılan teknik malzemeler | Ders |
10 | Banket organizasyonlarında Menü Planlama | Ders |
11 | Ziyafet ve Protokol organizasyonlarında Yiyecek-İçecek servisi | Ders |
12 | Ziyafetlerin Satışı | Ders |
13 | Ziyafet Kapsamında Örnek Olay | Ders |
13 | Ziyafet Kapsamında Örnek Olay | Ders |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Yiyecek-içecek alanında klasik ve modern üretim tekniklerini bilir ve uygular. | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular. | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Beslenme ilkeleri ve gıda bilimi hakkında bilgi sahibi olur ve alanında uygular. | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Yiyecek-içecek maliyet analizi, kontrolü, menü planlaması ve fiyatlandırmasını bilir ve uygular | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Satın alma aşamasından son aşamasına kadar yiyecek içecek üretimi ile ilgili tüm süreçleri bilir ve bu süreçlerde ortaya çıkabilecek sorunları çözer | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Yiyecek-içecek alanında klasik ve modern üretim tekniklerini bilir ve uygular. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Beslenme ilkeleri ve gıda bilimi hakkında bilgi sahibi olur ve alanında uygular. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Yiyecek-içecek maliyet analizi, kontrolü, menü planlaması ve fiyatlandırmasını bilir ve uygular | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Satın alma aşamasından son aşamasına kadar yiyecek içecek üretimi ile ilgili tüm süreçleri bilir ve bu süreçlerde ortaya çıkabilecek sorunları çözer | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |