Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Mekan Tasarımı ve Konsept | TRZ422 | 8 | 2 + 0 | 3,0 |
Birim Bölüm | TURİZM İŞLETMECİLİĞİ |
Derece Seviye | Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Örgün |
EBS Koordinatörü | Arş. Gör. Serhat AYDIN |
Ders Veren | |
Amaç |
Turizm işletmelerinde tüm mekanlarda kullanılan materyallerin işletme politikası ile doğru orantılı oluşan hizmet imajına uygun tek tip dizayn ve estetiğin yaratılması ve sürekliliğinin sağlanması ile ilgili ilkeleri kavrayabilmek. |
Ders İçeriği |
Tasarım, dekorasyon, renkler, ışık, mobilyalar, mefruşatlar, ısı ve ses yalıtımı, bitkiler, otel tasarımı |
Ders Kaynakları |
ERASLAN Nevzat, ÖRÜCÜ Kamil Ömer, Otel İşletmelerinde Mobilya ve Oda Tasarımı, Detay Yayıncılık, 2009
|
Açıldığı Öğretim Yılı | 2018 - 2019 2019 - 2020 2020 - 2021 2021 - 2022 |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum | Sözlü | 2 | 3 | 6 |
Dinleme ve anlamlandırma | Ders | 2 | 14 | 28 |
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması | Beyin Fırtınası | 2 | 2 | 4 |
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması | Grup Çalışması | 2 | 4 | 8 |
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme | Tartışmalı Ders | 2 | 4 | 8 |
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme | Gösterim | 2 | 3 | 6 |
Önceden planlanmış özel beceriler | Problem Çözme | 2 | 3 | 6 |
Ara Sınav 1 | Ara Sınav 1 | 1 | 1 | 1 |
Ödev 1 | Ödev 1 | 2 | 2 | 4 |
Final | Final | 2 | 2 | 4 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 75 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 2,94 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Mekan, tasarım ve dekorasyon | |
2 | Tasarımın sağlığımıza etkileri | |
3 | Tasarım elemanları ve ilkeleri | |
4 | Renkler | |
5 | Işık ve aydınlatma | Ders |
6 | Mobilyalar | |
7 | ARA SINAV | |
8 | Mefruşatlar | |
9 | Isı ve ses yalıtımı | |
10 | İç mekan tasarımı | |
11 | Dış mekan tasarımı | |
12 | Otel tasarımı | |
13 | Restoran tasarımı | Ders |
14 | Türkiye'deki ve dünyadaki turizm işletmeleri tasarımlarına örnekler |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Tasarım elemanlarını ve ilkelerini tanır. | Yazılı Sınav | Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
Türkiye'deki turizm işletmelerinin tasarım örneklerini öğrenir. | Yazılı Sınav | Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
Turizm işletmelerinde iç ve dış mekan tasarımını öğrenir. | Yazılı Sınav | Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
Mekan ve tasarım kavramlarını tanır. | Yazılı Sınav | Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
Dünyadaki turizm işletmelerinin tasarım örneklerini öğrenir. | Yazılı Sınav | Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Tasarım elemanlarını ve ilkelerini tanır. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Türkiye'deki turizm işletmelerinin tasarım örneklerini öğrenir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Turizm işletmelerinde iç ve dış mekan tasarımını öğrenir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Mekan ve tasarım kavramlarını tanır. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Dünyadaki turizm işletmelerinin tasarım örneklerini öğrenir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |