EN
  • Anasayfa
  • TRZ426 Dünya Mutfakları (2024 - 2025 / 8. Yarıyıl)
  • EN
TRZ426 - Dünya Mutfakları
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Dünya Mutfakları TRZ426 8 2 + 0 3,0 Pdf
Birim Bölüm
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ
Derece Seviye Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Örgün
EBS Koordinatörü Arş. Gör. Serhat AYDIN
Ders Veren
Amaç

Mutfak kültürünü açıklayabilmek Dünyadaki mutfaklarda yapılan yemek çeşitlerini uygulayabilmek

Ders İçeriği

Dünya mutfaklarından örnekler, Fransız, İtalyan, Rus, Hindistan Mutfağı

Ders Kaynakları Gisslen, Wayne. (2012). Professional Baking. ISBN 978-1-118-08374-1
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Dünya Mutfak Kültürü Ders
2 Fransız Mutfağı, İtalyan Mutfağı Ders
3 İspanyol Mutfağı, İngiliz ve Balkan Mutfağı, İskandinav ve Rus Mutfağı Ders
4 Orta ve Kuzey Amerika Mutfağı, Meksika Mutfağı, Güney Amerika Ülkeleri Mutfağı Ders
5 İtalyan Mutfağı Ders
6 Meksika Mutfağı Ders
7 Ara sınav Ders
8 Hindistan Mutfağı Ders
9 Dünya Mutfağı Örnekleri Ders
10 Turizm İşletmelerinde Dünya Mutfakları Ders
11 Butik Otel İşletmelerinde Dünya Mutfağı Ders
12 Dünya Mutfaklarında Yeni Eğilimler Ders
13 Dünya Mutfaklarında Farklı Uygulamalar Ders
14 Türk ve Dünya Mutfağı Karşılaştırmalı Analizi Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Dünyadaki mutfak kültürünün tarihsel gelişimini anlatır Yazılı Sınav Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Dünyadaki çeşitli kültürlere ait yemekleri uygular. Yazılı Sınav Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Çeşitli mutfak kültürlerindeki pişirme yöntemlerini tanımlar. Yazılı Sınav Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Çeşitli mutfak kültürlerindeki kullanılan ürün ve malzemeleri tanımlar. Yazılı Sınav Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Çeşitli kültürlerde yapılan içecek çeşitlerini uygular Yazılı Sınav Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14
Dünyadaki mutfak kültürünün tarihsel gelişimini anlatır - - - - - - - - - - - - - -
Dünyadaki çeşitli kültürlere ait yemekleri uygular. - - - - - - - - - - - - - -
Çeşitli mutfak kültürlerindeki pişirme yöntemlerini tanımlar. - - - - - - - - - - - - - -
Çeşitli mutfak kültürlerindeki kullanılan ürün ve malzemeleri tanımlar. - - - - - - - - - - - - - -
Çeşitli kültürlerde yapılan içecek çeşitlerini uygular - - - - - - - - - - - - - -