Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Dünya Mutfakları | TRZ426 | 8 | 2 + 0 | 3,0 |
Birim Bölüm | TURİZM İŞLETMECİLİĞİ |
Derece Seviye | Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Örgün |
EBS Koordinatörü | Arş. Gör. Serhat AYDIN |
Ders Veren | |
Amaç |
Mutfak kültürünü açıklayabilmek Dünyadaki mutfaklarda yapılan yemek çeşitlerini uygulayabilmek |
Ders İçeriği |
Dünya mutfaklarından örnekler, Fransız, İtalyan, Rus, Hindistan Mutfağı |
Ders Kaynakları |
Gisslen, Wayne. (2012). Professional Baking. ISBN 978-1-118-08374-1
|
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Dünya Mutfak Kültürü | Ders |
2 | Fransız Mutfağı, İtalyan Mutfağı | Ders |
3 | İspanyol Mutfağı, İngiliz ve Balkan Mutfağı, İskandinav ve Rus Mutfağı | Ders |
4 | Orta ve Kuzey Amerika Mutfağı, Meksika Mutfağı, Güney Amerika Ülkeleri Mutfağı | Ders |
5 | İtalyan Mutfağı | Ders |
6 | Meksika Mutfağı | Ders |
7 | Ara sınav | Ders |
8 | Hindistan Mutfağı | Ders |
9 | Dünya Mutfağı Örnekleri | Ders |
10 | Turizm İşletmelerinde Dünya Mutfakları | Ders |
11 | Butik Otel İşletmelerinde Dünya Mutfağı | Ders |
12 | Dünya Mutfaklarında Yeni Eğilimler | Ders |
13 | Dünya Mutfaklarında Farklı Uygulamalar | Ders |
14 | Türk ve Dünya Mutfağı Karşılaştırmalı Analizi | Ders |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Dünyadaki mutfak kültürünün tarihsel gelişimini anlatır | Yazılı Sınav | Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
Dünyadaki çeşitli kültürlere ait yemekleri uygular. | Yazılı Sınav | Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
Çeşitli mutfak kültürlerindeki pişirme yöntemlerini tanımlar. | Yazılı Sınav | Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
Çeşitli mutfak kültürlerindeki kullanılan ürün ve malzemeleri tanımlar. | Yazılı Sınav | Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
Çeşitli kültürlerde yapılan içecek çeşitlerini uygular | Yazılı Sınav | Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Dünyadaki mutfak kültürünün tarihsel gelişimini anlatır | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Dünyadaki çeşitli kültürlere ait yemekleri uygular. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Çeşitli mutfak kültürlerindeki pişirme yöntemlerini tanımlar. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Çeşitli mutfak kültürlerindeki kullanılan ürün ve malzemeleri tanımlar. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Çeşitli kültürlerde yapılan içecek çeşitlerini uygular | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |