Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Maliyet ve Stok Kontrolü (MC) | TRZ311 | 5 | 2 + 1 | 3,0 |
Birim Bölüm | TURİZM İŞLETMECİLİĞİ |
Derece Seviye | Lisans - Zorunlu - Türkçe |
Dersin Verilişi | Örgün, Yüz yüze |
EBS Koordinatörü | Arş. Gör. Serhat AYDIN |
Ders Veren | Doç. Dr. Serhat BİNGÖL |
Amaç |
Turizm işletmelerinde yiyecek içecek işletmelerinin yapılarını ve nasıl işleyiş gösterdiklerini anlamak, yiyecek içecek işletmelerinin turizm sektöründeki önemini kavramak ve Materials Contols (MC) programını öğretmek amacı güdülmüştür. |
Ders İçeriği |
Bu ders yiyecek içecek hizmetlerinde sistemsel yaklaşım ürünü olan otomasyon sistemleri ve MC programının öğrenilmesini içermektedir. |
Ders Kaynakları |
Ders Notları
|
Açıldığı Öğretim Yılı | 2018 - 2019 2019 - 2020 2020 - 2021 2021 - 2022 2022 - 2023 2023-2024 2024 - 2025 |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Ara Sınav 1 | 40 |
Toplam | 40 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Dönem Sonu Uygulaması | %60 |
Toplam | %60 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %40 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %60 |
Toplam | %100 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Dinleme ve anlamlandırma | Ders | 2 | 14 | 28 |
Önceden planlanmış özel beceriler | Problem Çözme | 1 | 14 | 14 |
Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması | Laboratuar | 3 | 14 | 42 |
Ara Sınav 1 | Ara Sınav 1 | 1 | 1 | 1 |
Final | Final | 1 | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 86 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 3,37 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | MC programı tanıtımı | |
2 | Anaveriler | Problem Çözme Laboratuar |
3 | Vergiler ve E-Fatura | Problem Çözme Laboratuar |
4 | Maliyet Kontrolü | Problem Çözme Laboratuar |
5 | Üretim ve Transfer | |
6 | Stok Malları | |
7 | Exercises | Laboratuar |
8 | Ambar Yönetimi | |
9 | Envanter Oluşturma | |
10 | Satın Alma | |
11 | Direkt Alım ve Siparişli alım | |
12 | Raporlama | |
13 | Web Raporlaması | |
14 | Alıştırmalar |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Öğrencilerin yiyecek içecek hizmetlerinde kullanılan bilgisayar programlarını öğrenmesi | Laboratuvar Çalışması | Problem Çözme Laboratuar | Önceden planlanmış özel beceriler Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması |
Kayıt ve izlenebilirliğin sağlanması konuları hakkında bilgi sahibi olması | Laboratuvar Çalışması | Problem Çözme Laboratuar | Önceden planlanmış özel beceriler Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması |
Materials Control sertifikasının alınması | Laboratuvar Çalışması | Problem Çözme Laboratuar | Önceden planlanmış özel beceriler Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması |
Materials Control programının uygulamalı olarak öğrenilmesi | Laboratuvar Çalışması | Problem Çözme Laboratuar | Önceden planlanmış özel beceriler Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Öğrencilerin yiyecek içecek hizmetlerinde kullanılan bilgisayar programlarını öğrenmesi | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
Kayıt ve izlenebilirliğin sağlanması konuları hakkında bilgi sahibi olması | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
Materials Control sertifikasının alınması | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
Materials Control programının uygulamalı olarak öğrenilmesi | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |