EN
  • Anasayfa
  • TRZ311 Maliyet ve Stok Kontrolü (MC) (2024 - 2025 / 5. Yarıyıl)
  • EN
TRZ311 - Maliyet ve Stok Kontrolü (MC)
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Maliyet ve Stok Kontrolü (MC) TRZ311 5 2 + 1 3,0 Pdf
Birim Bölüm
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ
Derece Seviye Lisans - Zorunlu - Türkçe
Dersin Verilişi Örgün, Yüz yüze
EBS Koordinatörü Arş. Gör. Serhat AYDIN
Ders Veren Doç. Dr. Serhat BİNGÖL
Amaç

Turizm işletmelerinde yiyecek içecek işletmelerinin yapılarını ve nasıl işleyiş gösterdiklerini anlamak, yiyecek içecek işletmelerinin turizm sektöründeki önemini kavramak ve Materials Contols (MC) programını öğretmek amacı güdülmüştür.

Ders İçeriği

Bu ders yiyecek içecek hizmetlerinde sistemsel yaklaşım ürünü olan otomasyon sistemleri ve MC programının öğrenilmesini içermektedir.

Ders Kaynakları Ders Notları
Açıldığı Öğretim Yılı 2018 - 2019 2019 - 2020 2020 - 2021 2021 - 2022 2022 - 2023 2023-2024 2024 - 2025
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Ara Sınav 1 40
Toplam 40
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Dönem Sonu Uygulaması %60
Toplam %60
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %40
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %60
Toplam %100
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Dinleme ve anlamlandırma Ders 2 14 28
Önceden planlanmış özel beceriler Problem Çözme 1 14 14
Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması Laboratuar 3 14 42
Ara Sınav 1 Ara Sınav 1 1 1 1
Final Final 1 1 1
Toplam İş Yükü (Saat) 86
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 3,37
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 MC programı tanıtımı
2 Anaveriler Problem Çözme Laboratuar
3 Vergiler ve E-Fatura Problem Çözme Laboratuar
4 Maliyet Kontrolü Problem Çözme Laboratuar
5 Üretim ve Transfer
6 Stok Malları
7 Exercises Laboratuar
8 Ambar Yönetimi
9 Envanter Oluşturma
10 Satın Alma
11 Direkt Alım ve Siparişli alım
12 Raporlama
13 Web Raporlaması
14 Alıştırmalar
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Öğrencilerin yiyecek içecek hizmetlerinde kullanılan bilgisayar programlarını öğrenmesi Laboratuvar Çalışması Problem Çözme Laboratuar Önceden planlanmış özel beceriler Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
Kayıt ve izlenebilirliğin sağlanması konuları hakkında bilgi sahibi olması Laboratuvar Çalışması Problem Çözme Laboratuar Önceden planlanmış özel beceriler Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
Materials Control sertifikasının alınması Laboratuvar Çalışması Problem Çözme Laboratuar Önceden planlanmış özel beceriler Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
Materials Control programının uygulamalı olarak öğrenilmesi Laboratuvar Çalışması Problem Çözme Laboratuar Önceden planlanmış özel beceriler Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14
Öğrencilerin yiyecek içecek hizmetlerinde kullanılan bilgisayar programlarını öğrenmesi 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
Kayıt ve izlenebilirliğin sağlanması konuları hakkında bilgi sahibi olması 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
Materials Control sertifikasının alınması 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3
Materials Control programının uygulamalı olarak öğrenilmesi 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5