Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Bakteriyal Enzimler | BYT5036 | 3 + 0 | 7,5 |
Birim Bölüm | BİYOTEKNOLOJİ - YL |
Derece Seviye | Lisansüstü - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
EBS Koordinatörü | Dr. Öğr. Üyesi Berrin ÇELİK |
Ders Veren | |
Amaç |
Mikroorganizma enzimleri hakkında öğrencilerin bilgi almalarını sağlamak. |
Ders İçeriği |
Bakteri ve fungus enzimlerinin önemi ve ilgi alanları. Enzimlerin önemi. Enzimlerin kimyasal yapısı ve özellikleri. |
Ders Kaynakları |
Aehle, W. 2007. Enzymes in Industry, Wiley-VCH.
Temel ve Klinik Mikrobiyoloji. Editör Prof. Dr. Şemsettin Ustaçelebi. 1999 yılı basımı 1339 sayfa kitap |
Açıldığı Öğretim Yılı | 2020 - 2021 |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Dinleme ve anlamlandırma | Ders | 3 | 14 | 42 |
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması | Beyin Fırtınası | 3 | 14 | 42 |
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme | Gösterim | 3 | 14 | 42 |
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme | Küçük Grup Tartışması | 3 | 10 | 30 |
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim | Sınıf Dışı Çalışma | 3 | 10 | 30 |
Ara Sınav 1 | Ara Sınav 1 | 1 | 1 | 1 |
Final | Final | 1 | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 188 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 7,37 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Enzimlerin tanımı | |
2 | Bakteriyel enzimler | |
4 | Bakteriyel enzimlerin önemi | |
4 | Bakteriyel enzimlerin önemi | |
4 | Bakteriyel enzimlerin önemi | |
7 | Fungal enzimler | |
7 | Fungal enzimler | |
10 | Fungal enzimlerin önemi | |
9 | Ara sınav | |
10 | Fungal enzimlerin önemi | |
11 | Beta laktamazlar | |
13 | Beta laktamazların belirlenmesinde kullanılan testler | |
13 | Beta laktamazların belirlenmesinde kullanılan testler | |
14 | Proteaz, lipaz, koagülaz |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Bakteri Enzimlerinin Karakterlerini anlar. | |||
Fungal enzimlerin etki mekanizmaları kavrar. | |||
Enzim kavramını ve temel prensiplerini kavrar. | |||
Enzim Aktivitesine Etkileyen Faktörler hakkında bilgi edinir. | |||
Bakteriyel enzimlerin etki mekanizmaları kavrar. |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Bakteri Enzimlerinin Karakterlerini anlar. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Fungal enzimlerin etki mekanizmaları kavrar. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Enzim kavramını ve temel prensiplerini kavrar. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Enzim Aktivitesine Etkileyen Faktörler hakkında bilgi edinir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Bakteriyel enzimlerin etki mekanizmaları kavrar. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |