Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Bitkilerde Primer ve Sekonder Metabolitler | BYT5040 | 3 + 0 | 7,5 |
Birim Bölüm | BİYOTEKNOLOJİ - YL |
Derece Seviye | Lisansüstü - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
EBS Koordinatörü | Doç. Dr. Sema LEBLEBİCİ |
Ders Veren | |
Amaç |
Bitkilerde bulunan primer ve sekonder metabolitlerin tanımlanması ve sınıflandırılması; metabolitler hakkında teorik bilgi, analiz yöntemleri hakkında pratik beceri kazandırılması. |
Ders İçeriği |
Primer ve sekonder metabolitlerin özellikleri, karbonhidratlar, proteinler, lipitler, vitaminlerin sınıflandırılması ve analiz yöntemleri, fenolik bileşikler, asitler, uçucu yağların sınıflandırılması ve analiz yöntemleri. |
Ders Kaynakları |
Kayser O., Quax W. J., 2006, Medicinal Plants Biotechnology: From Basic Research to Industrial Applications, ISBN: 978-3-527-31443-0, Wiley-Blackwell, 618 pages, USA.
Mammadov R., 2014, Tohumlu Bitkilerde Sekonder Metabolitler, Nobel Yayıncılık, 428 sayfa, Ankara. Güncel bilimsel makaleler |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Primer ve sekonder bileşiklerin sınıflandırılması | Ders |
2 | Karbonhidratların tanımı ve sınıflandırılması | Ders |
3 | Karbonhidrat analiz yöntemleri | Ders |
4 | Proteinlerin tanımı ve sınıflandırılması | Ders |
5 | Proteinlerin analiz yöntemleri | Ders |
6 | Lipidlerin tanımı ve sınıflandırılması | Ders |
7 | Lipidlerin analiz yöntemleri | Ders |
8 | Vitaminlerin tanımı, sınıflandırılması ve analiz yöntemleri | Ders |
9 | Fenolik bileşiklerin tanımı ve sınıflandırılması | Ders |
10 | Fenolik bileşiklerin analiz yöntemleri | Ders |
11 | Asitlerin tanımı ve sınıflandırılması | Ders |
12 | Asitlerin analiz yöntemleri | Ders |
13 | Uçucu aromatik bileşiklerin tanımı ve sınıflandırılması | Ders |
14 | Uçucu aromatik bileşiklerin analiz yöntemleri | Ders |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 |
---|