Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Gıda Bilimi ve Teknolojisi | ZDF218 | 4 | 3 + 0 | 3,0 |
Birim Bölüm | BİTKİ KORUMA |
Derece Seviye | Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Örgün |
EBS Koordinatörü | Dr. Öğr. Üyesi Sinem ÖZTÜRK ERDEM |
Ders Veren | |
Amaç |
Gıdaların Bileşenleri ve Teknolojileri Hakkında Genel Bilgilerin Verilmesi |
Ders İçeriği |
Gıdaların kimyasal bileşimi, su, protein, yağ ve mineral maddeler. Enzim, vitamin, renk, tat ve koku maddeleri. Gıdaların bozulması, gıdaların muhafaza yöntemleri. gıda katkı maddeleri. Konserve meyve suyu üretim teknolojisi. Hububat, bitkisel yağ, çay, şeker, et ve mamulleri, fermantasyon teknolojisi |
Ders Kaynakları |
Dersi veren öğretim üyesinin ders notları, önerilen kaynak kitaplar
|
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Dinleme ve anlamlandırma | Ders | 3 | 14 | 42 |
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim | Sınıf Dışı Çalışma | 4 | 6 | 24 |
Ara Sınav 1 | Ara Sınav 1 | 1 | 1 | 1 |
Final | Final | 1 | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 68 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 2,67 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Gıda teknolojisine giriş | |
2 | Gıdaların kimyasal bileşimi | |
3 | Su, protein, yağ ve mineral maddeler | |
4 | Enzim, vitamin, renk, tat ve koku maddeleri | |
5 | Gıdaların bozulması | |
6 | Gıdaların muhafaza yöntemleri, gıda katkı maddeleri | |
7 | Arasınav | |
9 | Konserve meyve suyu üretim teknolojisi | |
9 | Konserve meyve suyu üretim teknolojisi | |
10 | Hububat, bitkisel yağ, çay, şeker, et ve mamulleri | |
10 | Hububat, bitkisel yağ, çay, şeker, et ve mamulleri | |
10 | Hububat, bitkisel yağ, çay, şeker, et ve mamulleri | |
13 | Fermantasyon teknolojisi |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Hububat, bitkisel yağ, çay, şeker, et ve mamulleri, fermantasyon teknolojisi | |||
Gıdaların kimyasal bileşimi, su, protein, yağ ve mineral maddeler | |||
Konserve meyve suyu üretim teknolojisi | |||
Gıdaların bozulması, gıdaların muhafaza yöntemleri. gıda katkı maddeleri | |||
Enzim, vitamin, renk, tat ve koku maddeleri |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Hububat, bitkisel yağ, çay, şeker, et ve mamulleri, fermantasyon teknolojisi | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Gıdaların kimyasal bileşimi, su, protein, yağ ve mineral maddeler | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Konserve meyve suyu üretim teknolojisi | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Gıdaların bozulması, gıdaların muhafaza yöntemleri. gıda katkı maddeleri | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Enzim, vitamin, renk, tat ve koku maddeleri | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |