Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Tarla Bitkileri | TRB214 | 4 | 2 + 2 | 4,0 |
Birim Bölüm | BİTKİ KORUMA |
Derece Seviye | Lisans - Zorunlu - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz Yüze |
EBS Koordinatörü | Prof. Dr. Zeki MUT |
Ders Veren | |
Amaç |
Bu dersin amacı öğrencilerin; tarla bitkileri içinde yer alan bitkilerin genel morfolojik ve agronomik özelliklerini ile genel yetiştiricilik esaslarını öğrenmelerini sağlamaktır |
Ders İçeriği |
Tarla bitkilerinin sınıflandırılması, tahılların, yemeklik tane baklagillerin, endüstri bitkilerinin, tıbbi-aromatik bitkilerin ve yem bitkilerinin genel morfolojik ve agronomic özellikleri ile yetiştiriciliği |
Ders Kaynakları |
Demir, İ. 1989, Tahıllar, EÜZF İzmir 2. İncekara, F, 1973, Endüstri Bitkileri I,II,III,IV, EÜZF, İzmir 3. Soya, H., Avcıoğlu, R., Geren, H., 2004, Yembitkileri, Hasat Yayıncılık, İstanbul
|
Açıldığı Öğretim Yılı | 2018 - 2019 2019 - 2020 2020 - 2021 2021 - 2022 2022 - 2023 2023-2024 |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Gözlem/durumları işleme, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma | Saha / Arazi Çalışması | 2 | 8 | 16 |
Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması | Laboratuar | 2 | 8 | 16 |
Dinleme ve anlamlandırma | Ders | 3 | 16 | 48 |
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme | Tartışmalı Ders | 1 | 16 | 16 |
Ara Sınav 1 | Ara Sınav 1 | 2 | 1 | 2 |
Final | Final | 2 | 1 | 2 |
Ödev 1 | Ödev 1 | 2 | 1 | 2 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 102 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 4 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Dersin tanımı, tarla bitkilerinin sınıflandırılması | |
2 | Dünyada ve ülkemizde tarla bitkilerinin durumu | |
3 | Tahılların genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği | |
4 | Yemeklik tane baklagillerin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği | |
5 | Lif bitkilerinin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği | |
6 | Nişasta bitkilerinin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği | |
7 | Şeker bitkilerinin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği | |
8 | Ara Sınav | |
9 | Yağ bitkilerinin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği | |
10 | Tıbbi ve aromatik bitkilerin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği | |
11 | Keyf bitkilerinin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği | |
13 | Bazı çayır ve mera bitkilerinin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği | |
14 | Final |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Yemeklik tane baklagillerin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği | |||
Yem bitkilerinin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği | |||
Tahılların genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği | |||
Tarla bitkilerinin gruplandırılması | |||
. Lif, nişasta, şeker ve yağ bitkilerinin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Yemeklik tane baklagillerin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği | 3 | 4 | 2 | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | 3 | 4 | 4 | 3 | 1 | 1 |
Yem bitkilerinin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği | 3 | 4 | 2 | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | 3 | 4 | 4 | 3 | 1 | 2 |
Tahılların genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği | 3 | 4 | 1 | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | 3 | 4 | 4 | 3 | 1 | 1 |
Tarla bitkilerinin gruplandırılması | 3 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 1 | 2 | 3 | 2 | 4 | 2 | 1 | 1 |
. Lif, nişasta, şeker ve yağ bitkilerinin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği | 3 | 4 | 2 | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | 3 | 4 | 4 | 3 | 1 | 1 |