Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Endüstri Bitkileri Yetiştiriciliği | ZDF232 | 4 | 3 + 0 | 3,0 |
Birim Bölüm | BİTKİ KORUMA |
Derece Seviye | Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | |
EBS Koordinatörü | Doç. Dr. Tufan Can ULU |
Ders Veren | |
Amaç |
Endüstri bitkileri içerisinde yer alan lif bitkileri, yağ bitkileri, nişasta ve şeker bitkileri ve keyf bitkilerinin bitkisel özellikleri ve tarımının temel ilkelerini öğrenciye kazandırmak. |
Ders İçeriği |
Endüstri bitkilerinin sınıflandırılması, bitkisel liflerin genel özellikleri ve lif bitkileri, bitkisel yağların genel özellikleri ve yağ bitkileri, nişasta ve şeker bitkileri ve keyf bitkileri |
Ders Kaynakları |
Gencer, O. 1987. Genel Tarla Bitkileri (Endüstri Bitkileri). Ç.Ü. Ziraat Fakültesi, Ofset ve Teksir Atölyesi. Adana
Mert, M. 2007. Pamuk Tarımının Temelleri. TMMOB Teknik Yayınlar Dizisi No:7.3 Arıoğlu, H. 1990. Nişasta ve Şeker Bitkileri. Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Ders Kitabı No:22 Koç, H. 1993. Keyf Bitkileri. Gaziosmanpaşa Ü. Ziraat F. Der Notları Yayın No:4 |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Endüstri Bitkilerine Giriş ve Bitkisel Lifler | Ders |
2 | Pamuk Türleri ve Ekonomik Önemi | Ders |
3 | Pamuk, Keten ve Kenevir Bitkisinin Bitkisel Özellikleri | Ders |
4 | Pamuk, Keten ve Kenevir Tarımı | Ders |
5 | Bitkisel Yağlar ve Yağ Bitkilerinin Önemi | Ders |
6 | Ayçiçeğinin Bitkisel Özellikleri ve Tarımı | Ders |
7 | Ara Sınav/Ayçiçeğinin Bitkisel Özellikleri ve Tarımı | Ders |
8 | Soya ve Yer Fıstığının Bitkisel Özellikleri ve Tarımı | Ders |
9 | Kanola, Susam ve Haşhaşın Bitkisel Özellikleri ve Tarımı | Ders |
10 | Patatesin Önemi, Adaptasyonu ve Bitkisel Özellikleri | Ders |
11 | Patates Tarımı | Ders |
12 | Tütünün Bitkisel Özellikleri ve Tarımı | Ders |
13 | Şerbetçi Otu ve Anasonun Bitkisel Özellikleri ve Tarımı | Ders |
13 | Şerbetçi Otu ve Anasonun Bitkisel Özellikleri ve Tarımı | Ders |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Endüstri Bitkilerinin dünya ve ülkemiz üretim projeksiyonları ve bitkisel özellikleri hakkında bilgi sahibi olma | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Endüstri Bitkilerinin tarımını kavrama ve sürdürülebilir tarımı uygulayabilme | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Endüstri Bitkilerinin tarımında ortaya çıkan problemleri çözme konusunda disiplinler arası çalışabilme ve analitik düşünme | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Endüstri Bitkilerinin tarımında modern teknikleri kullanma | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Endüstri Bitkilerinin verim ve kalitesini artırma konusunda yeterli bilgi düzeyine sahip olma ve inisiyatif kullanma | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Endüstri Bitkilerinin dünya ve ülkemiz üretim projeksiyonları ve bitkisel özellikleri hakkında bilgi sahibi olma | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Endüstri Bitkilerinin tarımını kavrama ve sürdürülebilir tarımı uygulayabilme | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Endüstri Bitkilerinin tarımında ortaya çıkan problemleri çözme konusunda disiplinler arası çalışabilme ve analitik düşünme | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Endüstri Bitkilerinin tarımında modern teknikleri kullanma | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Endüstri Bitkilerinin verim ve kalitesini artırma konusunda yeterli bilgi düzeyine sahip olma ve inisiyatif kullanma | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |