EN
  • Anasayfa
  • TAB5032 Yemeklik Baklagillerde Kalite Analizleri (2024 - 2025 / . Yarıyıl)
  • EN
TAB5032 - Yemeklik Baklagillerde Kalite Analizleri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Yemeklik Baklagillerde Kalite Analizleri TAB5032 3 + 0 7,5 Pdf
Birim Bölüm
TARLA BİTKİLERİ - YL
Derece Seviye Lisansüstü - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi yüz yüze
EBS Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nurgül ERGİN
Ders Veren
Amaç

Yemeklik baklagillerin kalitesini kapsar.

Ders İçeriği

Yemeklik baklagiller ve kalitesi hakkında temel kavramlar

Ders Kaynakları Bu derse ait ders notları ve slaytlar
Açıldığı Öğretim Yılı 2021 - 2022 2022 - 2023 2023-2024
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Dinleme ve anlamlandırma Ders 3 14 42
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim Sınıf Dışı Çalışma 3 14 42
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması Beyin Fırtınası 3 14 42
Gözlem/durumları işleme, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma Saha / Arazi Çalışması 2 16 32
Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması Laboratuar 2 14 28
Ara Sınav 1 Ara Sınav 1 1 1 1
Ödev 1 Ödev 1 2 1 2
Final Final 2 1 2
Toplam İş Yükü (Saat) 191
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 7,49
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Derse giriş ve tanıtım Tartışmalı Ders
2 Baklagillerde kaliteye etki eden iç ve dış faktörler Tartışmalı Ders
2 Baklagillerde kaliteye etki eden iç ve dış faktörler Tartışmalı Ders
4 Ülkemizde tarımı yapılan fasulye, nohut, mercimek, bakla, bezelye ve börülcenin fiziksel ve kimyasal kalite özellikleri Tartışmalı Ders
4 Ülkemizde tarımı yapılan fasulye, nohut, mercimek, bakla, bezelye ve börülcenin fiziksel ve kimyasal kalite özellikleri Tartışmalı Ders
4 Ülkemizde tarımı yapılan fasulye, nohut, mercimek, bakla, bezelye ve börülcenin fiziksel ve kimyasal kalite özellikleri Tartışmalı Ders
4 Ülkemizde tarımı yapılan fasulye, nohut, mercimek, bakla, bezelye ve börülcenin fiziksel ve kimyasal kalite özellikleri Tartışmalı Ders
4 Ülkemizde tarımı yapılan fasulye, nohut, mercimek, bakla, bezelye ve börülcenin fiziksel ve kimyasal kalite özellikleri Tartışmalı Ders
9 Ülkemizde tarımı yapılan fasulye, nohut, mercimek, bakla, bezelye ve börülcenin bakım işlemlerinin ve çevre koşullarının kalite üzerine etkisi Tartışmalı Ders
9 Ülkemizde tarımı yapılan fasulye, nohut, mercimek, bakla, bezelye ve börülcenin bakım işlemlerinin ve çevre koşullarının kalite üzerine etkisi Tartışmalı Ders
9 Ülkemizde tarımı yapılan fasulye, nohut, mercimek, bakla, bezelye ve börülcenin bakım işlemlerinin ve çevre koşullarının kalite üzerine etkisi Tartışmalı Ders
9 Ülkemizde tarımı yapılan fasulye, nohut, mercimek, bakla, bezelye ve börülcenin bakım işlemlerinin ve çevre koşullarının kalite üzerine etkisi Tartışmalı Ders
9 Ülkemizde tarımı yapılan fasulye, nohut, mercimek, bakla, bezelye ve börülcenin bakım işlemlerinin ve çevre koşullarının kalite üzerine etkisi Tartışmalı Ders
9 Ülkemizde tarımı yapılan fasulye, nohut, mercimek, bakla, bezelye ve börülcenin bakım işlemlerinin ve çevre koşullarının kalite üzerine etkisi Tartışmalı Ders
15 Final sınavı Tartışmalı Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Yemeklik baklagillerin kalitesini kapsar Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Öğrenci baklagil bitkilerinin kalite parametrelerini öğrenir Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Öğrenci yemeklik tane baklagillerin tane yapısı hakkında bilgi sahibi olur Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
Yemeklik baklagillerin kalitesini kapsar 5 5 5 5 5 5 2 4 2 2 1 4 3 3 4
Öğrenci baklagil bitkilerinin kalite parametrelerini öğrenir 5 3 5 5 2 5 2 4 2 2 1 4 3 3 4
Öğrenci yemeklik tane baklagillerin tane yapısı hakkında bilgi sahibi olur 5 5 5 5 3 5 3 4 2 2 1 4 3 3 4