Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Yemeklik Tane Baklagillerde Verim ve Kalite Unsurları | TAB5033 | 3 + 0 | 7,5 |
Birim Bölüm | TARLA BİTKİLERİ - YL |
Derece Seviye | Lisansüstü - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
EBS Koordinatörü | Dr. Öğr. Üyesi Nurgül ERGİN |
Ders Veren | Doç. Dr. Özge Doğanay ERBAŞ KÖSE |
Amaç |
Yemeklik tane baklagillerde verim ve kalite üzerine etki eden unsurların belirlenmesi |
Ders İçeriği |
Yemeklik tane baklagillerde verim ve kalite |
Ders Kaynakları |
Bu derse ait ders notları ve slaytlar
|
Açıldığı Öğretim Yılı | 2020 - 2021 2021 - 2022 2023-2024 2024 - 2025 |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Ara Sınav 1 | 30 |
Ödev 1 | 20 |
Toplam | 50 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Final | %50 |
Toplam | %50 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %50 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %50 |
Toplam | %100 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Dinleme ve anlamlandırma | Ders | 3 | 14 | 42 |
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim | Sınıf Dışı Çalışma | 3 | 14 | 42 |
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme | Tartışmalı Ders | 2 | 14 | 28 |
Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması | Laboratuar | 2 | 14 | 28 |
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması | Beyin Fırtınası | 3 | 14 | 42 |
Ara Sınav 1 | Ara Sınav 1 | 3 | 1 | 3 |
Ödev 1 | Ödev 1 | 2 | 2 | 4 |
Final | Final | 3 | 1 | 3 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 192 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 7,53 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Derse giriş ve tanıtım | Tartışmalı Ders |
2 | Verim ve kalite tanımı ve ilişkisi | Tartışmalı Ders |
3 | Yemeklik tane baklagillerin verim potansiyelleri | Tartışmalı Ders |
3 | Yemeklik tane baklagillerin verim potansiyelleri | Tartışmalı Ders |
3 | Yemeklik tane baklagillerin verim potansiyelleri | Tartışmalı Ders |
6 | Verimi etkileyen başlıca faktörler | Tartışmalı Ders |
6 | Verimi etkileyen başlıca faktörler | Tartışmalı Ders |
6 | Verimi etkileyen başlıca faktörler | Tartışmalı Ders |
9 | Verim kriterleri ve verim üzerindeki etkiler | Tartışmalı Ders |
9 | Verim kriterleri ve verim üzerindeki etkiler | Tartışmalı Ders |
11 | Verim ve kalite kriterlerinin belirlenmesinde izlenecek yöntemler | Tartışmalı Ders |
11 | Verim ve kalite kriterlerinin belirlenmesinde izlenecek yöntemler | Tartışmalı Ders |
11 | Verim ve kalite kriterlerinin belirlenmesinde izlenecek yöntemler | Tartışmalı Ders |
11 | Verim ve kalite kriterlerinin belirlenmesinde izlenecek yöntemler | Tartışmalı Ders |
15 | Final | Ders |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Öğrenciler yemeklik tane baklagil yetiştiriciliği hakkında bilgi sahibi olur | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Yemeklik Tane Baklagil bitkileri hakkında bilgi sahibi olur | Yazılı Sınav | Ders Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
Bitki analizlerini nasıl yapıldığını öğrenir | Yazılı Sınav | Ders Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Öğrenciler yemeklik tane baklagil yetiştiriciliği hakkında bilgi sahibi olur | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Yemeklik Tane Baklagil bitkileri hakkında bilgi sahibi olur | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Bitki analizlerini nasıl yapıldığını öğrenir | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |