EN
TAB5033 - Yemeklik Tane Baklagillerde Verim ve Kalite Unsurları
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Yemeklik Tane Baklagillerde Verim ve Kalite Unsurları TAB5033 3 + 0 7,5 Pdf
Birim Bölüm
TARLA BİTKİLERİ - YL
Derece Seviye Lisansüstü - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nurgül ERGİN
Ders Veren Doç. Dr. Özge Doğanay ERBAŞ KÖSE
Amaç

Yemeklik tane baklagillerde verim ve kalite üzerine etki eden unsurların belirlenmesi

Ders İçeriği

Yemeklik tane baklagillerde verim ve kalite

Ders Kaynakları Bu derse ait ders notları ve slaytlar
Açıldığı Öğretim Yılı 2020 - 2021 2021 - 2022 2023-2024 2024 - 2025
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Ara Sınav 1 30
Ödev 1 20
Toplam 50
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Final %50
Toplam %50
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %50
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %50
Toplam %100
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Dinleme ve anlamlandırma Ders 3 14 42
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim Sınıf Dışı Çalışma 3 14 42
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Tartışmalı Ders 2 14 28
Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması Laboratuar 2 14 28
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması Beyin Fırtınası 3 14 42
Ara Sınav 1 Ara Sınav 1 3 1 3
Ödev 1 Ödev 1 2 2 4
Final Final 3 1 3
Toplam İş Yükü (Saat) 192
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 7,53
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Derse giriş ve tanıtım Tartışmalı Ders
2 Verim ve kalite tanımı ve ilişkisi Tartışmalı Ders
3 Yemeklik tane baklagillerin verim potansiyelleri Tartışmalı Ders
3 Yemeklik tane baklagillerin verim potansiyelleri Tartışmalı Ders
3 Yemeklik tane baklagillerin verim potansiyelleri Tartışmalı Ders
6 Verimi etkileyen başlıca faktörler Tartışmalı Ders
6 Verimi etkileyen başlıca faktörler Tartışmalı Ders
6 Verimi etkileyen başlıca faktörler Tartışmalı Ders
9 Verim kriterleri ve verim üzerindeki etkiler Tartışmalı Ders
9 Verim kriterleri ve verim üzerindeki etkiler Tartışmalı Ders
11 Verim ve kalite kriterlerinin belirlenmesinde izlenecek yöntemler Tartışmalı Ders
11 Verim ve kalite kriterlerinin belirlenmesinde izlenecek yöntemler Tartışmalı Ders
11 Verim ve kalite kriterlerinin belirlenmesinde izlenecek yöntemler Tartışmalı Ders
11 Verim ve kalite kriterlerinin belirlenmesinde izlenecek yöntemler Tartışmalı Ders
15 Final Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Öğrenciler yemeklik tane baklagil yetiştiriciliği hakkında bilgi sahibi olur Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Yemeklik Tane Baklagil bitkileri hakkında bilgi sahibi olur Yazılı Sınav Ders Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Bitki analizlerini nasıl yapıldığını öğrenir Yazılı Sınav Ders Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
Öğrenciler yemeklik tane baklagil yetiştiriciliği hakkında bilgi sahibi olur - - - - - - - - - - - - - - -
Yemeklik Tane Baklagil bitkileri hakkında bilgi sahibi olur - - - - - - - - - - - - - - -
Bitki analizlerini nasıl yapıldığını öğrenir - - - - - - - - - - - - - - -