Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Yem Bitkilerinde Kalite ve Kalite Faktörleri | TAB6026 | 3 + 0 | 7,5 |
Birim Bölüm | TARLA BİTKİLERİ - DR |
Derece Seviye | Lisansüstü - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
EBS Koordinatörü | Dr. Öğr. Üyesi Nurgül ERGİN |
Ders Veren | |
Amaç |
Bu derste; Yem bitkilerinde kalite özellikleri, kaliteyi etkileyen faktörler, kaliteli kaba yem üretme ve değerlendirmeyi öğretmek |
Ders İçeriği |
Yem bitkileri Yetiştiriciliğinde Kalite Kavramı Ve Önemi, Yetiştirme Tekniğinin Kaliteye Etkisi, Biçim Öncesi Ve Sonrasında Kaliteyi Etkileyen Faktörler, Kalite Ve Verim Arası İlişkiler, Yem bitkilerinde Lezzetliliği Etkileyen Faktörler, Lezzetlilik Ve Kalite Arası İlişkiler, Yem bitkileri Kalitesini Etkileyen Fiziksel Ve Kimyasal Özellikler, Ot Standardizasyonu Ve Kalite Arası İlişkiler İle Yem bitkilerinde Kalite Islahı |
Ders Kaynakları |
Açıkgöz, E., (2001). Yem Bitkileri. Uludağ Üni. Zir. Fak. Tarla Bit. Böl. U. Üni. Basımevi, 3.baskı. Bursa. 584 s.
Kılıç, A. (2006). Kaba Yemlerde Niteliğin Saptanması. Yardımcı Ders Kitabı. Ankara: Hasad Yay., 159 s. |
Açıldığı Öğretim Yılı | 2021 - 2022 2023-2024 |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Yem Bitkileri Yetiştiriciliğinde Kalite Kavramı Ve Önemi | Tartışmalı Ders |
2 | Kuru Otun Kalitesini Etkileyen Hasat Öncesi Faktörler | Tartışmalı Ders |
2 | Kuru Otun Kalitesini Etkileyen Hasat Öncesi Faktörler | Tartışmalı Ders |
4 | Ot Kurutma Yöntemleri | Tartışmalı Ders |
5 | Otun Toplanması, Otun Depolanması | Tartışmalı Ders |
6 | Kuru Ot Üretiminde Kayıplar | Tartışmalı Ders |
7 | Kuru Otların Değerlendirilmesi | Tartışmalı Ders |
7 | Kuru Otların Değerlendirilmesi | Tartışmalı Ders |
9 | Yem Bitkilerinde Lezzetlilik Ve Buna Etki Yapan Faktörler | Tartışmalı Ders |
10 | Toksik Maddeler Ve Alkoloidler, Mineral Madde Zehirlenmeleri Ve Düzensizlikleri | Tartışmalı Ders |
10 | Toksik Maddeler Ve Alkoloidler, Mineral Madde Zehirlenmeleri Ve Düzensizlikleri | Tartışmalı Ders |
12 | Otun Sindirilme Oranı Ve Buna Etki Yapan Faktörler | Tartışmalı Ders |
13 | Silaj Kalitesini Etkileyen Etmenler | Tartışmalı Ders |
14 | Silajın Değerlendirilmesi | Tartışmalı Ders |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Kuru otun kalitesini etkileyen faktörleri bilir. | Yazılı Sınav Ödev / Proje | Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
Kuru otun kalitesini belirlemeyi bilir | Yazılı Sınav Ödev / Proje | Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
Silaj kalitesini etkileyen etmenleri bilir. | Yazılı Sınav Ödev / Proje | Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
Bağımsız davranma, inisiyatif kullanma ve yaratıcılık becerisi kazanır. | Yazılı Sınav Ödev / Proje | Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
Tarla Bitkileri Anabilim Dalının çalışma alanlarına giren konularda ortaya çıkan problemleri tanımlama, modelleme ve çözme becerisi kazanır | Yazılı Sınav Ödev / Proje | Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
---|
Kuru otun kalitesini etkileyen faktörleri bilir. |
Kuru otun kalitesini belirlemeyi bilir |
Silaj kalitesini etkileyen etmenleri bilir. |
Bağımsız davranma, inisiyatif kullanma ve yaratıcılık becerisi kazanır. |
Tarla Bitkileri Anabilim Dalının çalışma alanlarına giren konularda ortaya çıkan problemleri tanımlama, modelleme ve çözme becerisi kazanır |