EN
  • Anasayfa
  • TAB6026 Yem Bitkilerinde Kalite ve Kalite Faktörleri (2024 - 2025 / . Yarıyıl)
  • EN
TAB6026 - Yem Bitkilerinde Kalite ve Kalite Faktörleri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Yem Bitkilerinde Kalite ve Kalite Faktörleri TAB6026 3 + 0 7,5 Pdf
Birim Bölüm
TARLA BİTKİLERİ - DR
Derece Seviye Lisansüstü - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nurgül ERGİN
Ders Veren
Amaç

Bu derste; Yem bitkilerinde kalite özellikleri, kaliteyi etkileyen faktörler, kaliteli kaba yem üretme ve değerlendirmeyi öğretmek

Ders İçeriği

Yem bitkileri Yetiştiriciliğinde Kalite Kavramı Ve Önemi, Yetiştirme Tekniğinin Kaliteye Etkisi, Biçim Öncesi Ve Sonrasında Kaliteyi Etkileyen Faktörler, Kalite Ve Verim Arası İlişkiler, Yem bitkilerinde Lezzetliliği Etkileyen Faktörler, Lezzetlilik Ve Kalite Arası İlişkiler, Yem bitkileri Kalitesini Etkileyen Fiziksel Ve Kimyasal Özellikler, Ot Standardizasyonu Ve Kalite Arası İlişkiler İle Yem bitkilerinde Kalite Islahı

Ders Kaynakları Açıkgöz, E., (2001). Yem Bitkileri. Uludağ Üni. Zir. Fak. Tarla Bit. Böl. U. Üni. Basımevi, 3.baskı. Bursa. 584 s.
Kılıç, A. (2006). Kaba Yemlerde Niteliğin Saptanması. Yardımcı Ders Kitabı. Ankara: Hasad Yay., 159 s.
Açıldığı Öğretim Yılı 2021 - 2022 2023-2024
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Yem Bitkileri Yetiştiriciliğinde Kalite Kavramı Ve Önemi Tartışmalı Ders
2 Kuru Otun Kalitesini Etkileyen Hasat Öncesi Faktörler Tartışmalı Ders
2 Kuru Otun Kalitesini Etkileyen Hasat Öncesi Faktörler Tartışmalı Ders
4 Ot Kurutma Yöntemleri Tartışmalı Ders
5 Otun Toplanması, Otun Depolanması Tartışmalı Ders
6 Kuru Ot Üretiminde Kayıplar Tartışmalı Ders
7 Kuru Otların Değerlendirilmesi Tartışmalı Ders
7 Kuru Otların Değerlendirilmesi Tartışmalı Ders
9 Yem Bitkilerinde Lezzetlilik Ve Buna Etki Yapan Faktörler Tartışmalı Ders
10 Toksik Maddeler Ve Alkoloidler, Mineral Madde Zehirlenmeleri Ve Düzensizlikleri Tartışmalı Ders
10 Toksik Maddeler Ve Alkoloidler, Mineral Madde Zehirlenmeleri Ve Düzensizlikleri Tartışmalı Ders
12 Otun Sindirilme Oranı Ve Buna Etki Yapan Faktörler Tartışmalı Ders
13 Silaj Kalitesini Etkileyen Etmenler Tartışmalı Ders
14 Silajın Değerlendirilmesi Tartışmalı Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Kuru otun kalitesini etkileyen faktörleri bilir. Yazılı Sınav Ödev / Proje Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Kuru otun kalitesini belirlemeyi bilir Yazılı Sınav Ödev / Proje Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Silaj kalitesini etkileyen etmenleri bilir. Yazılı Sınav Ödev / Proje Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Bağımsız davranma, inisiyatif kullanma ve yaratıcılık becerisi kazanır. Yazılı Sınav Ödev / Proje Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Tarla Bitkileri Anabilim Dalının çalışma alanlarına giren konularda ortaya çıkan problemleri tanımlama, modelleme ve çözme becerisi kazanır Yazılı Sınav Ödev / Proje Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
Kuru otun kalitesini etkileyen faktörleri bilir.
Kuru otun kalitesini belirlemeyi bilir
Silaj kalitesini etkileyen etmenleri bilir.
Bağımsız davranma, inisiyatif kullanma ve yaratıcılık becerisi kazanır.
Tarla Bitkileri Anabilim Dalının çalışma alanlarına giren konularda ortaya çıkan problemleri tanımlama, modelleme ve çözme becerisi kazanır