Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Deneysel Pişirim Teknikleri I | SCT5003 | 2 + 1 | 7,5 |
Birim Bölüm | SERAMİK VE CAM - YL |
Derece Seviye | Lisansüstü - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
EBS Koordinatörü | Prof. Kadir SEVİM |
Ders Veren | |
Amaç |
Yüksek lisans seviyesindeki öğrencilerine alternatif pişirim yöntemlerinin tanıtılması ve seramik pişirim ilkelerinin kendi belirleyecek düzeye ulaşması amaçlanmaktadır. |
Ders İçeriği |
Seramik pişirim kavramının irdelenmesi ve alternatif fırınlama teknikleri hakkında temel bilgi verilmesi, fırın atmosferlerinin tanımlanması, alternatif pişirim yöntemlerinin tanıtılması, redüktif pişirim tekniklerinin seramik sanatı ve endüstrisi alanında kullanımı, seramik formların pişiriminde göz önünde tutulacak etmenlerin ve tasarıma göre pişirim ilkelerinin belirlenmesi, uygulanmasını ve sergiye hazır hale getirilmesini içerir. |
Ders Kaynakları |
Seramik: Pişirim teknikleri ve fırınları,2016
|
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Seramik pişirim ve deneysel pişirim tekniklerinin tanıtımı | Ders |
2 | İlkel pişirim yöntemleri (çukur pişirim, isli pişirim, sepet pişirim, kayıt pişirim) | Ders |
2 | İlkel pişirim yöntemleri (çukur pişirim, isli pişirim, sepet pişirim, kayıt pişirim) | Ders |
2 | İlkel pişirim yöntemleri (çukur pişirim, isli pişirim, sepet pişirim, kayıt pişirim) | Ders |
2 | İlkel pişirim yöntemleri (çukur pişirim, isli pişirim, sepet pişirim, kayıt pişirim) | Ders |
6 | Raku pişirim | Ders |
6 | Raku pişirim | Ders |
8 | Sagar pişirim | Ders |
8 | Sagar pişirim | Ders |
10 | Obvara pişirim | Ders |
10 | Obvara pişirim | Ders |
12 | Tuz pişirimi | Ders |
12 | Tuz pişirimi | Ders |
14 | Sunuma hazırlık ve rapor hazırlanması | Ders |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Pişirim teknikleri ve fırınlar ile ilgili teorik bilgilerin aktarılması. Öğrencinin araştırma yapmaya yönlendirilmesi. Yapılan araştırmaların, öğrenci ile beraber irdelenmesi. | Ders Sınıf Dışı Çalışma | Dinleme ve anlamlandırma Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim | |
Öğrencinin yaptığı araştırmayı ve uygulamasını bir araya getirdiği sunum dosyasının incelenmesi | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Pişirim teknikleri ve fırınlar ile ilgili teorik bilgilerin aktarılması. Öğrencinin araştırma yapmaya yönlendirilmesi. Yapılan araştırmaların, öğrenci ile beraber irdelenmesi. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Öğrencinin yaptığı araştırmayı ve uygulamasını bir araya getirdiği sunum dosyasının incelenmesi | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |