Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
İçme Suyu Arıtımı | KİM228 | 3 | 3 + 0 | 4,0 |
Birim Bölüm | ÇEVRE KORUMA VE KONTROL |
Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz yüze eğitim, anlatım |
EBS Koordinatörü | Öğr. Gör. Netice KÜÇÜK |
Ders Veren | |
Amaç |
İçme suyunun tanıtılması, içme suyu özelliklerinin, su arıtım sistemlerinin ve tekniklerinin öğrenilmesi |
Ders İçeriği |
İçme sularının özellikleri ve standartlar, Arıtma metodunun seçimi, Biriktirme Yapıları, Havalandırma Sistemleri, Koagülasyon ve Flokülasyon teorisi, koagülantlar ve özellikleri, Koagülasyon ve Flokülasyon uygulamaları, verimlilik etkenleri, Çöktürme , Filtrasyon Teorisi, filtre çeşitleri, Filtrasyon hidroliği ve geri yıkama sistemleri, Dezenfeksiyon, Koku ve tat kontrolü, Su sertliği ve Sertlik giderimi, Membran filtrasyon teknikleri |
Ders Kaynakları |
İçme Suyu Kalitesi problemler ve çözümler (N. F. Gray)
İçme Suyu Arıtma Tesislerinin Projelendirilmesi (Prof. Dr. Nusret ŞEKERDAĞ) Su Tasfiyesi (Prof. Dr. Veysel EROĞLU) |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Su ve içme suyunun özellikleri | Ders |
2 | Su kaynakları ve suyun canlı ve insan sağlığı açısından önemi | Ders |
3 | İdeal içme ve kullanma sularının özellikleri | Gösterim |
4 | Su sertliği ve sertlik giderimi | Gösterim |
5 | Su sertliği ve sertlik giderimi uygulamaları | |
6 | Su arıtımı ve arıtma metodunun seçimi | |
7 | İçme suyu arıtımı akım şemaları | Gösterim |
8 | Ara sınav | |
9 | Havalandırma ve hızlı karıştırma | |
10 | Koagülasyon ve flokülasyon | |
11 | Sedimentasyon ve uygulamaları | |
12 | Filtrasyon ve filtre türleri | |
13 | Membran filtrasyon sistemleri | Gösterim |
14 | Membran sistem türleri ve uygulamaları |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
İdeal içme suyunun standartlarının ve içeriğinin öğrenilmesi | Yazılı Sınav | Gösterim | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme |
Su arıtma yöntem seçiminin ve basamaklarının öğrenilmesi | Yazılı Sınav | Gösterim | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme |
Su sertliği ve sertlik gideriminin öğrenilmesi ve ayrıca sertlik hesaplamalarının yapılabilmesi | Yazılı Sınav | Gösterim | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme |
Su ve içme suyunun özelliklerinin öğrenilmesi | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Membran sistemlerinin ve özelliklerinin öğrenilmesi |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
İdeal içme suyunun standartlarının ve içeriğinin öğrenilmesi | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Su arıtma yöntem seçiminin ve basamaklarının öğrenilmesi | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Su sertliği ve sertlik gideriminin öğrenilmesi ve ayrıca sertlik hesaplamalarının yapılabilmesi | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Su ve içme suyunun özelliklerinin öğrenilmesi | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Membran sistemlerinin ve özelliklerinin öğrenilmesi | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |