Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Beslenme İlkeleri | EHB250 | 1 | 2 + 0 | 3,0 |
Birim Bölüm | EVDE HASTA BAKIMI |
Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
EBS Koordinatörü | Öğr. Gör. Hilal KAYNAK AYDOĞMUŞ |
Ders Veren | |
Amaç |
Yeterli ve dengeli beslenmeye zemin hazırlayacak, beslenmenin sağlıkla ilişkisini açıklayıcı bilgi verilmesi |
Ders İçeriği |
Beslenmenin tanımı ve önemi, besin ögeleri ve fonksiyonları, özel durumlarda beslenme öğrenilir ve tartışılır |
Ders Kaynakları |
Baysal A. Beslenme, Hatiboğlu yayınları, Ankara 2011
Gibney, M.J., Hester, H.V., Kok. F.J.(2002). Introduction to Human Nutrit Köksal, G., Gökmen, H., (2000). Çocuk Hastalıklarında Beslenme Tedavisi, Hatipoğlu Yayınevi, Ankara. Baysal A. Beslenme, Hatiboğlu yayınları, Ankara 2011 Gibney, M.J., Hester, H.V., Kok. F.J.(2002). Introduction to Human Nutrit Köksal, G., Gökmen, H., (2000). Çocuk Hastalıklarında Beslenme Tedavisi, Hatipoğlu Yayınevi, Ankara. |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
2 | Beslenmenin Tanımı ve Önemi | Sözlü |
2 | Beslenmenin Tanımı ve Önemi | Sözlü |
3 | Karbonhidratların yapısı, önemi ve sınıflandırılmaları | Sözlü |
4 | Proteinlerin yapısı, önemi ve sınıflandırılmaları | Sözlü |
5 | Lipidlerin yapısı, önemi ve sınıflandırılmaları | Sözlü |
6 | Su ve minerallerin fiziksel ve kimyasal özellikleri | Sözlü |
7 | Vitaminlerin fiziksel ve kimyasal özellikleri | Sözlü |
7 | Vitaminlerin fiziksel ve kimyasal özellikleri | Sözlü |
9 | Besin Grupları | Sözlü |
10 | Beslenme kaynaklı hastalıklar | Sözlü |
12 | Özel durumlarda beslenme | Sözlü |
12 | Özel durumlarda beslenme | Sözlü |
14 | Hastalıklarda beslenmenin önemi | Sözlü |
14 | Hastalıklarda beslenmenin önemi | Sözlü |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Besin öğelerinin sağlıklı beslenmedeki yerini kavrayabilme | |||
Temel beslenme bilgisine sahip olur. | |||
Su, mineraller ve vitaminlerin fiziksel ve kimyasal özelliklerini öğrenebilme | |||
Besin öğelerinin sınıflandırılmasını öğrenebilme | |||
Besin öğesi yetersizlikleri-sağlık ilişkisini kavrayabilme | |||
Besin öğelerinin sağlıklı beslenmedeki yerini kavrayabilme | |||
Temel beslenme bilgisine sahip olur. | |||
Su, mineraller ve vitaminlerin fiziksel ve kimyasal özelliklerini öğrenebilme | |||
Besin öğelerinin sınıflandırılmasını öğrenebilme | |||
Besin öğesi yetersizlikleri-sağlık ilişkisini kavrayabilme |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Besin öğelerinin sağlıklı beslenmedeki yerini kavrayabilme | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Temel beslenme bilgisine sahip olur. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Su, mineraller ve vitaminlerin fiziksel ve kimyasal özelliklerini öğrenebilme | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Besin öğelerinin sınıflandırılmasını öğrenebilme | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Besin öğesi yetersizlikleri-sağlık ilişkisini kavrayabilme | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Besin öğelerinin sağlıklı beslenmedeki yerini kavrayabilme | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Temel beslenme bilgisine sahip olur. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Su, mineraller ve vitaminlerin fiziksel ve kimyasal özelliklerini öğrenebilme | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Besin öğelerinin sınıflandırılmasını öğrenebilme | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Besin öğesi yetersizlikleri-sağlık ilişkisini kavrayabilme | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |