EN
  • Anasayfa
  • ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ( MESLEK YÜKSEKOKULU )

  • EN

PROGRAM AÇIKLAMA

Elektronik Teknolojisi Programı 1991 yılında kurulmuştur. Programımızda 2 öğretim görevlisi ve 1 Elektronik teknikeri görev yapmaktadır. Programda Normal (Gündüz) öğretim yapılmaktadır. Programın kontenjanı 15’tır. Programda temel eğitim, günümüzde geçerli bilimsel ve teknolojik meslek eğitimi laboratuvar uygulamalarıyla desteklenerek profesyonelce çalışmalar sağlanmaktadır. Elektronik teknolojisi programında dersler; gerekli teorik bilgiler, deneysel yetenek ve kabiliyetler, geleneksel ve modern teknolojideki uygulamalara göre verilmektedir. Bölümün laboratuvarları modern araştırma ekipmanları ve bilimsel destek sağlayacak donanımlara sahiptir.
Birim Bölüm Meslek Yüksekokulu / Elektronik Teknolojisi / 4 YY / 5. Düzey Önlisans
Birim EBS Koordinatörü Öğr. Gör. İbrahim KILIÇ Dr. Öğr. Üyesi Bülent TURAN Öğr. Gör. Musa TURKAN
Bölüm Başkanı
Program EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Ali Riza GÜN
Eğitim Türü Tam Zamanlı / Türkçe
Derece Seviye

5. Düzey Önlisans (Düzey Kodları: EQF_LLL: 5 / QF_EHEA: Kısa Düzey) ISCED Alan Kodu: 52 (Mühendislik )

Bu programdan mezun olan öğrenciler Elektronik Teknolojisi alanında ön lisans derecesi almaya hak kazanırlar.

Amaç
Endüstride kullanılan elektrik, analog-sayısal elektronik, mikrobilgisayar ve otomasyon unsurlarını barındıran sistem ve donanımları tanıyan, özelliklerini bilen, bilgisini endüstriyel sistem ve donanımlara uygulayabilen, bakım ve onarımlarını yapabilen, programlanabilir cihazları kullanabilen teknik elemanların yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.
Hedef
* Atatürk İlkeleri konusunda bilinçli ve İnkılap Tarihi konusunda bilgili * İyi derecede Türkçe kullanım becerisine sahip * Mesleki alanda matematik becerilerini kullanabilen * Orta düzeyde İngilizce kullanım becerisine sahip * Analog ve sayısal elektronik devreler üzerinde temel analiz ve tasarım yapabilen, elektronik modülleri kullanabilen * Elektronik cihazların bakım, arıza ve ölçümlerini yapabilen * Elektrik ve elektronik devre tasarım-simülasyon yazılımlarını kullanabilen * Bilgisayar destekli çizim yapabilen * Mikrobilgisayar sistemlerinin yapısını ve programlamasını yapabilen * Kontrol ve Kumanda sistemleri ile Programlanabilir Denetleyicileri tanıyan ve kullanabilen * Mekanik sistemlerin sürülmesinde uygun elektrik motorlarını ve motor sürücülerini seçebilen * Hidrolik ve pnömatik devre ve elemanlarını tanıyan * Toplam kalite felsefesini benimsemiş ve ilgili kurumsal süreçlere destek verebilen * Mesleği ile ilgili etik, sağlık ve emniyet tedbirlerini gözeten teknik elemanların yetiştirilmesi hedeflenmektedir.