EN
  • Anasayfa
  • METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ ( MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ )

  • EN

PROGRAM AÇIKLAMA

Bölümümüz 2015 yılında resmi olarak kurulmuş olup ilk öğrencilerini 2015-2016 eğitim öğretim yılında kabul etmiştir. Normal öğretim süresi 4 yıl olan bölümümüzde isteğe bağlı olarak bir yıl İngilizce hazırlık sınıfına kayıt yaptırabilme şanslarına sahiptirler. Normal öğretim süresine ilave olarak öğrencilerin 20 iş günü alan stajı ile 20 iş günü işletme organizasyon stajı olmak üzere toplam 40 iş günü stajlarını başarıyla tamamlamaları gerekmektedir. Bölümümüzde 2 profesör, 1 doçent, 5 doktor öğretim üyesi ve 2 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 9 akademik personel bulunmaktadır. Öğretim üyelerimizin uzmanlık alanları içerisinde seramik esaslı dizel partikül filtreler, kesici takım uygulamalarına yönelik ileri teknoloji seramik malzemeleri, enerji depolama malzemeleri, biyomalzemeler, iki boyutlu nanomalzemeler, ekstraktif metalurji, hidrometalurji, vb. gibi farklı uygulama alanlarına sahip malzemelerin geliştirilmesi yer almaktadır.
Birim Bölüm Mühendislik Fakültesi / Metalurji ve Malzeme Mühendisliği / 8 YY / 6. Düzey Lisans
Birim EBS Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hasan BOZKURT
Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özkan KÜÇÜK
Program EBS Koordinatörü Doç. Dr. Cihan KURU , Arş. Gör. Alican ATAMAN
Eğitim Türü Tam Zamanlı / Türkçe
Derece Seviye

6. Düzey Lisans (Düzey Kodları: EQF_LLL: 6 / QF_EHEA: 1) ISCED Alan Kodu: 52 (Mühendislik )

Bu programdan mezun olan öğrenciler Metalurji ve Malzeme Mühendisliği alanında lisans derecesi almaya hak kazanırlar.

Amaç
Lisans eğitiminde hedefimiz, genç, dinamik ve güçlü kadrosuyla, hızlı değişime ayak uydurabilen, etik değerlere sahip, takım çalışmasına uyumlu, iletişime ve eleştiriye açık, rekabetçi, esnek ve kendine güvenen, problemleri çözebilen ve analitik çözüm gücüne sahip, temel ve mesleki bilgilerle donatılmış, çağın gerektirdiği ileri teknolojileri ve mühendislik tekniklerini öğrenmiş, ekonomi, çevre ve kalite bilincine sahip, özgün düşünce üretip, yapılmış projeleri başarı ile uygulayıp geliştirme yeteneğine sahip, uygulamalarla elde ettiği bilgileri bilimle bütünleştirebilen, ülke ve bölge sorunlarını tespit eden ve çözüm yolları üreten, sürekli kendini geliştiren, küresel değerlere katkı yapabilen, gerekli araç, gereç ve iletişim donanımlarını kullanarak mühendislik tekniklerden etkin yararlanabilme yeteneğine sahip girişimci ve nitelikli Metalurji ve Malzeme Mühendisleri yetiştirmektir.
Hedef
Programın hedefi ülkemizin yetişmiş insan gücü ihtiyacını karşılama amacıyla malzemelerin yapı-özellik ilişkisini kavrayan, malzeme üretimi ve karakterizasyonu ile malzeme dizaynı ve seçimi üzerine kapsamlı bilgiye sahip öğrenciler yetiştirmektedir.