| Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
| Hayvan Yetiştirme | ZDF217 | 3 | 3 + 0 | 3,0 |
| Birim Bölüm | TARLA BİTKİLERİ |
| Derece Seviye | Lisans - Seçmeli - Türkçe |
| Dersin Verilişi | Ders Verme |
| EBS Koordinatörü | Prof. Dr. Erdem GÜLÜMSER |
| Ders Veren | |
| Amaç |
Çiftlik hayvanlarının yetiştirilmesine ilişkin bilimsel, güncel ve pratik bilgilerin verilmesi |
| Ders İçeriği |
Çiftlik hayvanlarının yetiştirilmesi ve beslenmesi konularında genel teorik ve pratik bilgile |
| Ders Kaynakları |
Dersi veren öğretim üyesinin ders notları, önerilen kaynak kitaplar
|
| Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
| Bu bilgi girilmemiştir. | |
| Toplam | 0 |
| Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
| Bu bilgi girilmemiştir. | |
| Toplam | %0 |
| Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
| Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
| Toplam | %0 |
| Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
|
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
|
Destek Dersleri
|
0
|
|
Ek Dersler
|
0
|
|
Kategori
|
0
|
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
|
Yetkinlik Tamamlayıcı Ders
|
0
|
| Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
| Dinleme ve anlamlandırma | Ders | 2 | 16 | 32 |
| Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme | Tartışmalı Ders | 2 | 12 | 24 |
| Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması | Laboratuar | 3 | 6 | 18 |
| Ara Sınav 1 | Ara Sınav 1 | 2 | 1 | 2 |
| Final | Final | 2 | 1 | 2 |
| Toplam İş Yükü (Saat) | 78 | |||
| AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 3,06 | |||
| AKTS | 3,0 | |||
| Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
|---|---|---|
| 1 | Tarımsal üretimde hayvancılık ve hayvansal ürünlerin insan beslenmesindeki yeri | |
| 2 | Dünya’da ve Türkiye’de hayvancılık, Türkiye’de hayvancılığın başlıca sorunları | |
| 3 | Türler ve ırklar (Tür ve ırkın tanımı ve ilgili konular) | |
| 4 | Sığır ırkları, sığırın üreme özellikleri, sığırdan süt ve et üretimi | Ders |
| 5 | Koyun-keçi ırkları, koyun-keçide üreme özellikleri, süt, et ve yapağı üretimi | |
| 6 | Tavuk ırkları, yumurta ve et tavukçuluğu | Ders |
| 8 | Arı ve ipekböceği yetiştiriciliği | Ders |
| 8 | Arı ve ipekböceği yetiştiriciliği | Ders |
| 9 | Yemin tanımı, bileşimi ve sınıflandırılması | |
| 10 | Hayvan beslemede kullanılan yemler, özellikleri ve yem değerini etkileyen faktörler | Ders |
| 11 | Hayvan beslemenin genel ilkeleri | |
| 12 | Ruminant hayvanların beslenmesi | |
| 12 | Ruminant hayvanların beslenmesi | |
| 14 | Kanatlı kümes hayvanlarının beslenmesi |
| Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
| Çiftlik hayvanlarının yetiştirme ilişkin temel kavram/bilgilerin kazanılması | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
| Farklı hayvan türlerinin yetiştirilmesinde kullanılan tekniklerle ilgili bilgi edinilmesi | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
| Çiftlik hayvanlarının beslenmesinde kullanılan yemler ve yemleme yöntemleri hakkında bilgi edinilmesi | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Çiftlik hayvanlarının yetiştirme ilişkin temel kavram/bilgilerin kazanılması | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Farklı hayvan türlerinin yetiştirilmesinde kullanılan tekniklerle ilgili bilgi edinilmesi | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Çiftlik hayvanlarının beslenmesinde kullanılan yemler ve yemleme yöntemleri hakkında bilgi edinilmesi | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Ortalama Değer | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |