| Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
| Yemeklik Tane Baklagillerin Genetik ve Sitogenetiği | TAB6029 | 3 + 0 | 7,5 |
| Birim Bölüm | TARLA BİTKİLERİ - DR |
| Derece Seviye | Lisansüstü - Seçmeli - Türkçe |
| Dersin Verilişi | Ders verme |
| EBS Koordinatörü | Dr. Öğr. Üyesi Nurgül ERGİN (Yıl: 2022 - 2023) Doç. Dr. Özge Doğanay ERBAŞ KÖSE (Yıl: 2020 - 2021) |
| Ders Veren | |
| Amaç |
Yemekliklik tane baklagillerin genomu hakkında bilgi verme |
| Ders İçeriği |
Yemeklik tane baklagillerin genetik yapısı ve kalıtım esasları |
| Ders Kaynakları |
Öğretim üyesinin notları
|
| Açıldığı Öğretim Yılı | 2023-2024 |
| Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
| Bu bilgi girilmemiştir. | |
| Toplam | 0 |
| Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
| Bu bilgi girilmemiştir. | |
| Toplam | %0 |
| Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
| Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
| Toplam | %0 |
| Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
|
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
|
Destek Dersleri
|
0
|
|
Ek Dersler
|
0
|
|
Kategori
|
0
|
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
|
Yetkinlik Tamamlayıcı Ders
|
0
|
| Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
| Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
| AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
| AKTS | 3,0 | |||
| Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
|---|---|---|
| 1 | Yemeklik tane baklagiller üzerine yapılan genetik çalışmalar | |
| 2 | Yemeklik tane baklagillerde kalıtım esasları | |
| 2 | Yemeklik tane baklagillerde kalıtım esasları | |
| 4 | Soy ağacı (Pedigri) | Ders Tartışmalı Ders |
| 5 | Eşey ile İlgili Kalıtım | Ders Tartışmalı Ders |
| 5 | Eşey ile İlgili Kalıtım | Ders Tartışmalı Ders |
| 7 | Kromozom Haritalama | Ders Tartışmalı Ders |
| 8 | Tekrar | Ders Tartışmalı Ders |
| 9 | Yemeklik tane baklagillerde kantitatif kalıtım | |
| 9 | Yemeklik tane baklagillerde kantitatif kalıtım | |
| 11 | Yemeklik tane baklagillerde mutasyon | |
| 13 | Yemeklik tane baklagillerde kaliteyi etkileyen genler | Ders Tartışmalı Ders |
| 13 | Yemeklik tane baklagillerde kaliteyi etkileyen genler | Ders Tartışmalı Ders |
| 14 | Genel Tekrar | Ders Tartışmalı Ders |
| Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
| Öğrenciler yemeklik tane baklagillerin genleri hakkında bilgi sahibi olurlar | Yazılı Sınav Ödev / Proje | Ders Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
| Öğrenciler yemeklik tane baklagillerin kalıtımı hakkında bilgi sahibi olurlar | Yazılı Sınav Ödev / Proje | Ders Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
| Öğrenciler genetik ve sitogenetik esaslar hakkında bilgi edinirler | Yazılı Sınav Ödev / Proje | Ders Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Ortalama Değer | - | - | - | - | - | - | - | - | - |