EN
  • Anasayfa
  • EHB250 Beslenme İlkeleri (2023-2024 / 1. Yarıyıl)
  • EN
EHB250 - Beslenme İlkeleri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Beslenme İlkeleri EHB250 1 2 + 0 3,0 Pdf
Birim Bölüm
EVDE HASTA BAKIMI
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Hilal KAYNAK AYDOĞMUŞ
Ders Veren
Amaç

Yeterli ve dengeli beslenmeye zemin hazırlayacak, beslenmenin sağlıkla ilişkisini açıklayıcı bilgi verilmesi

Ders İçeriği

Beslenmenin tanımı ve önemi, besin ögeleri ve fonksiyonları, özel durumlarda beslenme öğrenilir ve tartışılır

Ders Kaynakları Baysal A. Beslenme, Hatiboğlu yayınları, Ankara 2011
Gibney, M.J., Hester, H.V., Kok. F.J.(2002). Introduction to Human Nutrit
Köksal, G., Gökmen, H., (2000). Çocuk Hastalıklarında Beslenme Tedavisi, Hatipoğlu Yayınevi, Ankara.
Baysal A. Beslenme, Hatiboğlu yayınları, Ankara 2011
Gibney, M.J., Hester, H.V., Kok. F.J.(2002). Introduction to Human Nutrit
Köksal, G., Gökmen, H., (2000). Çocuk Hastalıklarında Beslenme Tedavisi, Hatipoğlu Yayınevi, Ankara.
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
2 Beslenmenin Tanımı ve Önemi Sözlü
2 Beslenmenin Tanımı ve Önemi Sözlü
3 Karbonhidratların yapısı, önemi ve sınıflandırılmaları Sözlü
4 Proteinlerin yapısı, önemi ve sınıflandırılmaları Sözlü
5 Lipidlerin yapısı, önemi ve sınıflandırılmaları Sözlü
6 Su ve minerallerin fiziksel ve kimyasal özellikleri Sözlü
7 Vitaminlerin fiziksel ve kimyasal özellikleri Sözlü
7 Vitaminlerin fiziksel ve kimyasal özellikleri Sözlü
9 Besin Grupları Sözlü
10 Beslenme kaynaklı hastalıklar Sözlü
12 Özel durumlarda beslenme Sözlü
12 Özel durumlarda beslenme Sözlü
14 Hastalıklarda beslenmenin önemi Sözlü
14 Hastalıklarda beslenmenin önemi Sözlü
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Besin öğelerinin sağlıklı beslenmedeki yerini kavrayabilme
Temel beslenme bilgisine sahip olur.
Su, mineraller ve vitaminlerin fiziksel ve kimyasal özelliklerini öğrenebilme
Besin öğelerinin sınıflandırılmasını öğrenebilme
Besin öğesi yetersizlikleri-sağlık ilişkisini kavrayabilme
Besin öğelerinin sağlıklı beslenmedeki yerini kavrayabilme
Temel beslenme bilgisine sahip olur.
Su, mineraller ve vitaminlerin fiziksel ve kimyasal özelliklerini öğrenebilme
Besin öğelerinin sınıflandırılmasını öğrenebilme
Besin öğesi yetersizlikleri-sağlık ilişkisini kavrayabilme
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
Besin öğelerinin sağlıklı beslenmedeki yerini kavrayabilme - - - - - - - - - - - -
Temel beslenme bilgisine sahip olur. - - - - - - - - - - - -
Su, mineraller ve vitaminlerin fiziksel ve kimyasal özelliklerini öğrenebilme - - - - - - - - - - - -
Besin öğelerinin sınıflandırılmasını öğrenebilme - - - - - - - - - - - -
Besin öğesi yetersizlikleri-sağlık ilişkisini kavrayabilme - - - - - - - - - - - -
Besin öğelerinin sağlıklı beslenmedeki yerini kavrayabilme - - - - - - - - - - - -
Temel beslenme bilgisine sahip olur. - - - - - - - - - - - -
Su, mineraller ve vitaminlerin fiziksel ve kimyasal özelliklerini öğrenebilme - - - - - - - - - - - -
Besin öğelerinin sınıflandırılmasını öğrenebilme - - - - - - - - - - - -
Besin öğesi yetersizlikleri-sağlık ilişkisini kavrayabilme - - - - - - - - - - - -