EN
  • Anasayfa
  • SCT6004 Alternatif Pişirim Teknikleri II (2025 - 2026 / 1. Yarıyıl)
  • EN
SCT6004 - Alternatif Pişirim Teknikleri II
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Alternatif Pişirim Teknikleri II SCT6004 1 3 + 0 7,5 Pdf
Birim Bölüm
SERAMİK - SY
Derece Seviye Lisansüstü - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü Prof. Kadir SEVİM (Yıl: 2025 - 2026)
Ders Veren
Amaç

Sanatta yeterlik proje çıktılarının sergilenebilir, üretime dönüştürülebilir ve yayınlanabilir seviyeye eriştirilmesi amacıyla ileri düzey alternatif pişirim tekniklerinin optimizasyonunu ve belgelendirilmesini sağlamaktır. Öğrenciler disiplinlerarası yöntemlerle pişirim süreçlerini geliştirir ve ölçeklendirir.

Ders İçeriği

Pişirim süreçlerinin optimizasyonu ve tekrarlanabilirlik; fırın tasarımı ve modifikasyonları; çevresel kontrol ve emisyon değerlendirmesi; yüzey finisajları ve post-pişirim işlemleri; pilot üretim ve kalite güvence; sergi kurulum teknikleri ve küratoryal gereksinimler. Her öğrenci proje sonuçlarını çoklu formatta (teknik rapor, küratöryel metin, portfolyo) sunar.

Ders Kaynakları Seramik: Pişirim teknikleri ve fırınları,2016
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Yetkinlik Tamamlayıcı Ders
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS 3,0
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Seramik pişirim ve deneysel pişirim tekniklerinin tanıtımı Ders
2 İlkel pişirim yöntemleri (çukur pişirim, isli pişirim, sepet pişirim, kayıt pişirim) Ders
2 İlkel pişirim yöntemleri (çukur pişirim, isli pişirim, sepet pişirim, kayıt pişirim) Ders
2 İlkel pişirim yöntemleri (çukur pişirim, isli pişirim, sepet pişirim, kayıt pişirim) Ders
2 İlkel pişirim yöntemleri (çukur pişirim, isli pişirim, sepet pişirim, kayıt pişirim) Ders
6 Raku pişirim Ders
6 Raku pişirim Ders
8 Sagar pişirim Ders
8 Sagar pişirim Ders
10 Obvara pişirim Ders
10 Obvara pişirim Ders
12 Tuz pişirimi Ders
12 Tuz pişirimi Ders
14 Sunuma hazırlık ve rapor hazırlanması Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Pişirim teknikleri ve fırınlar ile ilgili teorik bilgilerin aktarılması. Öğrencinin araştırma yapmaya yönlendirilmesi. Yapılan araştırmaların, öğrenci ile beraber irdelenmesi.
Öğrencinin yaptığı araştırmayı ve uygulamasını bir araya getirdiği sunum dosyasının incelenmesi
; ;
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
Pişirim teknikleri ve fırınlar ile ilgili teorik bilgilerin aktarılması. Öğrencinin araştırma yapmaya yönlendirilmesi. Yapılan araştırmaların, öğrenci ile beraber irdelenmesi. - - - - - - - - - - - - - - -
Öğrencinin yaptığı araştırmayı ve uygulamasını bir araya getirdiği sunum dosyasının incelenmesi - - - - - - - - - - - - - - -
Ortalama Değer - - - - - - - - - - - - - - -