Logo
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ
TURİZM REHBERLİĞİ
(2025 - 2026) Ders Bilgi Formu
3,0
Birim Bölüm Turizm Rehberliği - Lisans (Örgün)
Hafta
Program Çıktıları
Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Gastronomi rehberliğine ilişkin temel kavramları açıklar ve bu alandaki rehberlik hizmetlerini tanımlar. 5 5 5 5 5 5 5 3 5 3 3 2 5 5
Yiyecek-içecek terminolojisini ve anlatım tekniklerini etkili biçimde kullanır. 5 5 5 5 5 5 5 4 5 4 5 1 5 5
Yöresel ürünlerin ve coğrafi işaretli yemeklerin gastronomi turizmindeki rolünü analiz eder. 5 4 5 5 5 5 5 4 5 4 4 1 5 5
Türkiye’nin farklı bölgelerine ait mutfak kültürlerini tanır ve bu kültürleri yerli ve yabancı turistlere uygun biçimde aktarır. 5 5 5 5 5 5 5 4 5 5 4 1 5 5
Mitler, hikâyeler ve yerel anlatılar yoluyla gastronomi deneyimini zenginleştirici rehberlik sunar. 5 4 5 5 5 5 5 4 5 5 4 1 5 5
Ortalama Değer 5 4,6 5 5 5 5 5 3,8 5 4,2 4 1,2 5 5