Logo
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ
TURİZM REHBERLİĞİ
(2025 - 2026) Ders Bilgi Formu
3,0
Birim Bölüm Turizm Rehberliği - Lisans (Örgün)
Hafta
Program Çıktıları
Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Gastronomi rehberliğine ilişkin temel kavramları açıklar ve bu alandaki rehberlik hizmetlerini tanımlar. - - - - - - - - - - - - - -
Yiyecek-içecek terminolojisini ve anlatım tekniklerini etkili biçimde kullanır. - - - - - - - - - - - - - -
Yöresel ürünlerin ve coğrafi işaretli yemeklerin gastronomi turizmindeki rolünü analiz eder. - - - - - - - - - - - - - -
Türkiye’nin farklı bölgelerine ait mutfak kültürlerini tanır ve bu kültürleri yerli ve yabancı turistlere uygun biçimde aktarır. - - - - - - - - - - - - - -
Mitler, hikâyeler ve yerel anlatılar yoluyla gastronomi deneyimini zenginleştirici rehberlik sunar. - - - - - - - - - - - - - -
Ortalama Değer - - - - - - - - - - - - - -