Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Yemeklik tane baklagil kültürü yapılan tarlalarda köklerde nodül oluşması ve maksimum azot fiksasyonu için toprağın fiziksel ve kimyasal özelliklerinin nasıl olması gerektiğine ilişkin bilgilere sahip olma;
3
4
4
4
3
3
5
4
5
3
2
3
3
1
3
Bölge üretim desenine yemeklik tane baklagilleri kazandırabilme;
3
4
4
5
3
3
5
4
5
4
2
3
3
1
3
Yemeklik tane baklagil (mercimek, nohut, fasulye, bakla, bezelye ve börülce) yetiştiriciliği hakkında bilgi sahibi olma;
3
4
4
5
3
4
5
4
5
3
3
3
3
1
3
Yemeklik tane baklagillerin morfolojik ve agronomik özelliklerini tanıma;
3
4
4
4
3
4
5
4
5
4
2
2
3
1
3
Yemeklik tane baklagil tarımının toprak verimliliğini koruma, arttırma ve ekim nöbeti yönünden önemi konusunda bilgi sahibi olma;