Logo
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
TARLA BİTKİLERİ
(2025 - 2026) Ders Bilgi Formu
3,0
Birim Bölüm Tarla Bitkileri - Lisans (ders verme)
Hafta
Program Çıktıları
Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Yemeklik tane baklagil kültürü yapılan tarlalarda köklerde nodül oluşması ve maksimum azot fiksasyonu için toprağın fiziksel ve kimyasal özelliklerinin nasıl olması gerektiğine ilişkin bilgilere sahip olma; - - - - - - - - - - -
Bölge üretim desenine yemeklik tane baklagilleri kazandırabilme; - - - - - - - - - - -
Yemeklik tane baklagil (mercimek, nohut, fasulye, bakla, bezelye ve börülce) yetiştiriciliği hakkında bilgi sahibi olma; - - - - - - - - - - -
Yemeklik tane baklagillerin morfolojik ve agronomik özelliklerini tanıma; - - - - - - - - - - -
Yemeklik tane baklagil tarımının toprak verimliliğini koruma, arttırma ve ekim nöbeti yönünden önemi konusunda bilgi sahibi olma; - - - - - - - - - - -
Ortalama Değer - - - - - - - - - - -