PDF hazırlanıyor, lütfen bekleyin...
PDF
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
İŞLETME
(2025 - 2026)
Ders Bilgi Formu
Ders Adı
Kodu
Yarıyıl
T+U Saat
AKTS
Z / S
Verimlilik Yönetimi
İSL253
3
3 + 0
5,0
Seçmeli
Birim Bölüm
İşletme -
Lisans
(yüz yüze eğitim)
Amaç
İşletmelerde karlılığın sağlanması için gerekli olan en temel unusurun verimlilik artışı sağlanması olduğu kabulu ile verimliliği artırıcı unsurların sağlanması hedeflenmektedir.
Ders İçeriği
Verimliliğin artırılması için gerekli olan unsurların belirlenmesi ve bu unsurların geliştirilmesi için gerekli olan yapıların kurulması
Ders Veren
Atıl TAŞER
Hafta
Konu
1
Derse ilişkin genel hususlar: müfredat, dersin amacının öğrenci ve öğretim üyesinin görevleri, başarı koşulları, okumalar, vb.
2
Verimlilik kavram ve tanımı
3
verimliliği artıran faktörler
4
verimlilik analizi
5
verimlilik analizi
6
Örgüt Etkinliğinin Yönetimi
7
Ara imtihan
8
Verimlilik artırma teknikleri
9
İnsan kaynağının etkili yönetimi
10
verimliliğin teşviki
11
Örnek olay sunumu
12
örnek olay sunumu
13
Örnek olay sunumu
14
Örnek olay sunumu
Program Çıktıları
1
Alan ile ilgili güncel ve teorik bilgilere sahip olur.
2
Alan ile ilgili konularda bilgi ve becerileri eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirir.
3
Alan ile ilgili konularda bireysel ve ekip çalışmasının getireceği sorumluluklara açık olur.
4
Alanın gerektirdiği düzeyde bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanır..
5
Çevreye, sosyal sorumluluğa, kaliteye ve yenilikçiliğe her şart altında önem verir.
6
Alanındaki gelişmeleri takip edebilecek düzeyde Türkçe ve bir yabancı dil bilgisine sahip olur ve yazılı-sözlü iletişim kurma yetkinliği kazanır.
7
Alan ile ilgili edinilen bilgiler çerçevesinde bir işletmenin çevresini ve mikro anlamda işletmenin kendisini değerlendirir ve sorunları kavrar.
8
Farklı disiplinlerden edinilen bilgileri analitik ve eleştirel bir şekilde değerlendirerek, işletme uygulamalarına katkı sağlayacak yenilikçi çözümler üretir.
9
Ulusal ve uluslararası bir işletme kurabilme, yönetme ve sürekliliğini sağlayabilme becerisi kazanır.
10
Nitel ve nicel verilerden faydalanarak ekonomik ve sosyal konularda istatistiksel çözümlemeler ile daha etkin kararlar alır.
11
Küresel olarak değişen müşteri istek ve ihtiyaçlarını belirleyerek, güncel talepleri karşılayabilecek ürün ve hizmetler üretir ve sunar.
12
Finansal tabloları ve verileri anlayarak işletmenin mali durumunu değerlendirir, finansal kararlar alır.
13
İşletmelerin hukuki süreçleri, sürdürülebilirlik ve etik konusundaki sorumlulukları hakkında bilgi sahibi olur ve bu konular bağlamında kararlar alırlar.
Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Ders Öğrenme Çıktısı
PÇ 1
PÇ 2
PÇ 3
PÇ 4
PÇ 5
PÇ 6
PÇ 7
PÇ 8
PÇ 9
PÇ 10
PÇ 11
PÇ 12
PÇ 13
"verimliliği artıran unsurların açıklanabilmesi İşletmelerin insan kaynakları işlevini açıklayabilir. İşletmelerin finansman işlevini açıklayabilir. İşletmelerin üretim işlevini açıklayabilir. İşletmelerin yönetim işlevini açıklayabilir."
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Verimliliğin artırılması için gerekli olan unsurların belirlenmesi ve bu unsurların geliştirilmesi için gerekli olan yapıların kurulması
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
verimliliğin ne olduğunun açıklanması
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
verimliliğe etki eden insan faktörünün geliştirilmesi için bilgi sahibi olunması
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ortalama Değer
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
https://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/397513