EN
  • Anasayfa
  • ENDÜSTRİYEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK - YL ( LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ )

  • EN

PROGRAM AÇIKLAMA

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Endüstriyel Sürdürülebilirlik Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans programı ülkemizin Döngüsel Ekonomi alanında ihtiyaç duyduğu uzmanları yetiştirmek amacıyla 2022 yılında açılmıştır. Programda 2 Profesör, 5 Doçent ve 6 Dr. Öğretim Üyesi katkı sağlamaktadır.
Ana Bilim Dalı Lisansüstü Eğitim Enstitüsü / Endüstriyel Sürdürülebilirlik - YL / 4 YY / 7. Düzey (YL)
Birim EBS Koordinatörü Doç. Dr. Adem SARIHAN
Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şenay BALBAY
Program EBS Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi İbrahim ALKARA
Eğitim Türü Tam Zamanlı / Türkçe
Derece Seviye

7. Düzey (YL) (Düzey Kodları: EQF_LLL: 7 / QF_EHEA: 2) ISCED Alan Kodu: 52 (Mühendislik )

7. Düzey (YL) (Düzey Kodları: EQF_LLL: 7 / QF_EHEA: 2) ISCED Alan Kodu: 520 (Yaşam Bilimleri)

Amaç
Programın temel amacı, endüstriyel sürdürülebilirlik modeline yönelik yenileyici ürün tasarımı, yeni iş modellerinin geliştirilmesi, ters lojistik sağlanması ve operasyonlar, pazarlama ve stratejik yönetim sağlanması, ürünler ve malzemelerin yeniden kullanılması, doğal kaynaklar ve enerjinin verimli kullanılarak kuruluşların daha fazla kar elde etmelerine yönelik öğrencilerin bilimsel araştırma yaparak bilgilere erişme, bilgiyi değerlendirme ve yorumlama yeteneğini kazanmasını sağlamaktır. Eğitim süresince şirketlere nasıl katma değer sağlayabileceği, daha etkili olmak için malzeme döngülerinin nasıl oluşturulabileceği, paylaşım ekonomisinin nasıl uygulanabileceği ve bireylerin/toplulukların çözümlere nasıl katma değer verebileceği öğretilecektir.
Hedef
Endüstriyel Sürdürülebilirlik yüksek lisans programı ile ülkemizin başta sağlık ve üretim alanları olmak üzere diğer tüm alanlarda (kamu, belediye, hizmet sektörü, taşımacılık gibi) hem mühendislik hem de sosyal ve fen bilimleri alanlarında gerekli talebin karşılanması hedeflenmektedir. Endüstriyel Sürdürülebilirlik (Döngüsel Ekonomi) yeni altyapı yatırımları, endüstriyel süreçler, tedarik zincirini yeniden tasarlamak ve kaynakları geri kazanmak için atıkları yönetmek amacıyla gereklidir. Ürün / süreç tasarımında, mikro ve nano ölçekte malzeme mühendisliğinde ve hesaplamalı modellemede yenilikler gereklidir, böylece insanlar atık ve kirliliği tasarlamayı, kullanılan ürünleri ve malzemeleri daha uzun süre korumayı ve doğal sistemlerin yenilenmesine izin vermeyi öğreneceklerdir.